27.5 C
București
vineri, 26 iulie 2024
AcasăSpecial"Dosar de cadre" pentru reformistii Universitatii de Vest

„Dosar de cadre” pentru reformistii Universitatii de Vest

» Rectorul Universitatii de Vest, Ioan Mihai, a prezentat ieri presei tot "trecutul murdar" al acuzatorilor sai

» Membrii Grupului de Reforma Universitara au fost ieri inculpati
intr-un proces public

» Termeni precum "securisti", "teroristi", "penibili" au pigmentat disputa dintre rector si universitari

Rectorul Universitatii de Vest, Ioan Mihai, a iesit ieri la rampa pentru a raspunde acuzatiilor care i se aduc de membrii Grupului pentru Reforma Universitara (GRU). Arma au reprezentat-o adevarate "dosare de cadre", dupa cum le-a numit conf.dr. Daniel Vighi, unul din reformisti.
"Mi-e jena de ce trebuie sa fac", a spus rectorul, de fata cu acuzatorii. El a inceput cu Marcel Tolcea, profesor de jurnalism si directorul Muzeului de Arta din Timisoara. Vina lui este ca tatal sau ar fi fost prim-secretar de partid, si ca, pe cand era corector la "Drapelul Rosu" si redactor la editura "Facla", era numit "cel mai acerb cenzor" si "zelosul ceausist".
Pe Daniel Vighi, rectorul UVT  l-a acuzat de fals si uz de fals, pentru ca, pe cand era in anul I la fara frecventa, nu ar fi fost incadrat in munca, asa cum cerea legea pentru a fi student la FF. La Vighi, rectorul a mai spus ca "a deturnat bani din fondurile sindicatului UVT, bani pe care i-a folosit in interes personal. Politia ancheteaza aceasta fapta".
Directorul TVR Timisoara, Lucian Ionica, a fost trecut si el in boxa acuzatilor. Acesta este, in opinia rectorului, inapt pentru a preda jurnalism TV din moment ce este absolvent de Filosofie.
Pe prof. dr.Iancu Lucica, Mihai l-a indemnat "sa explice responsabilitatile pe care le-a avut in legatura cu moartea unui elev in perioada cand era director la scoala Ajutatoare din Costesti, judetul Arges".
Acuzatiile i-au lasat perplecsi pe cei prezenti, iar membrii GRU l-au intrebat pe rector daca nu cumva a fost securist, pentru ca stie sa faca "dosare de cadre".
In timpul discutiilor in contradictoriu, Mihai si opozantii sai s-au numit "securisti", "teroristi", "penibili".
Rectorul UVT a recunoscut ieri, totusi, ca prezenta generalului Paul Vasile ca profesor in universitate lezeaza imaginea institutiei. Vasile este urmarit penal de Sectia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General si este pus sub acuzare pentru comiterea infractiunii de omor pentru crimele comise de dispozitivul pe care l-a comandat in decembrie 1989 la Timisoara. "Nu am ce face. Nu exista mijloace legale sa actionam impotriva lui", a explicat rectorul. La aceasta facultate invata si copii ai victimelor lui Vasile.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă