20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialDorin Goian, victima lui Gigi Becali

Dorin Goian, victima lui Gigi Becali

In urma cu mai putin de un an, cand marca in poarta Olandei, era cotat de Gigi Becali la 10 milioane de euro. Cum au existat oferte, dar nu la acest pret, Dorin Goian nu a fost lasat sa plece. Acum, dupa o vara in care ba a avut, ba nu a avut oferte de transfer, fundasul de fier al nationalei a ajuns rezerva la Steaua! Pur si simplu, din cauza inconsecventei finantatorului Gigi Becali, care azi ii spune ca poate pleca, iar maine ca e netransferabil, jucatorul a fost bulversat si a ajuns sa nu mai prinda prima echipa! E drept, incertitudinea l-a facut si pe Marius Lacatus sa nu-l mai foloseasca, antrenorul Stelei dorind jucatori dedicati trup si suflet echipei, pe care se poate baza, nu fotbalisti care este posibil sa il paraseasca azi-maine.
In consecinta, Dorin Goian a inceput meciul FC Vaslui-Steaua (1-0) pe banca de rezerve si, din pacate pentru el, acolo l-a si terminat, desi multi spun ca ar fi fost foarte util echipei in teren. Nu se stie a cui a fost pana la urma decizia exilarii sale, a lui Lacatus sau a lui Becali, insa e clar ca ea a fost daunatoare echipei.

Becali pozeaza in victima
Dupa meci, Gigi Becali a parut a fi deranjat de faptul ca fundasul nu a fost pe teren. "Nu mi-a convenit ca n-a jucat Goian. M-a sunat si Piturca si mi-a spus sa il folosesc pe Goian, ca e jucator de nationala si nu e bine sa aiba o pauza mare in care sa nu joace. Eu i-am spus ca nu e treaba mea de ce nu joaca, nu e treaba mea. Eu nu ma bag peste Lacatus, el decide cine joaca si cine nu. Cred ca Lacatus, crezand ca acesta va pleca, si-a facut echipa fara el. Mai bine nu jucam cu Roma, si-au dat viata, sa-i vada Roma, iar acum au fost morti…", a comentat el, parand a spune ca nu stia de decizia antrenorului.
si alti oameni de fotbal au fost de parere ca antrenorul Marius Lacatus – sau Gigi Becali, daca decizia i-a apartinut acestuia – a gresit atunci cand nu l-a folosit pe Goian. Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, crede ca a fost "o nedreptate extraordinara" nefolosirea jucatorului. "Sa ai un fundas ca Goian si sa-l tii rezerva este o nedreptate extraordinara. E de felicitat Radoi pentru jocul darz, Szekely cand va fi ordonat va fi foarte bun", a spus Dragomir.

Ar fi fost util echipei
De asemenea, situatia a fost comentata si de Emeric Ienei, antrenorul care a adus Cupa Campionilor in vitrina Stelei. "Goian ar fi fost foarte util dupa 1-0, cand au fost cateva lovituri libere la care putea sa sara cu capul. Sunt de parere ca pana cand nu-l dai pe Goian, trebuie sa exploatezi jucatorul, chiar daca suna urat aceasta expresie. El este un fotbalist cu care sa castigi campionatul, plus ca trebuie oricum platit. In locul lui trebuie adus unul la fel de bun", a comentat tehnicianul.

Mai mult, fosta glorie stelista, Gabi Balint, spune ca ros-albastrii sunt dependenti de trei jucatori si ca Lacatus a gresit prin netitularizarea lui Goian. "La Steaua sunt trei jucatori cu care trebuie sa incepi, indiferent de forma in care se afla: Zapata, Goian si Radoi. Goian este un jucator de echipa nationala. Nu poti sa incepi fara el meciul, indiferent ce probleme ar avea. Pedepsirea lui Goian s-a intors impotriva echipei. Eu nu jucam cu Ovidiu Petre pentru ca nu este refacut, Radoi putea sa joace la mijloc, iar Goian in aparare, cu Ghionea", a comentat Balint.
Din cate se pare insa, Dorin Goian nu e victima lui Lacatus, ci a "nevinovatului" Becali, cel care spune ca nu stia de decizia antrenorului sau. Daca cititi declaratia finantatorului data fix cu o luna in urma, pe 1 iulie, veti intelege de ce e acum Goian rezerva la Steaua…

GOGOSILE LUI GIGI BECALI
» 10 iulie: "Nu-l vand pe Goian pentru bani, el are dorinte. Pe Goian vreau patru milioane, negociez acum pentru el. Goian o sa plece la Dinamo Kiev".
» 15 iulie: "Goian nu pleaca. Am avut acea oferta de la Sunderland, dar in acest moment Goian se antreneaza cu Steaua si trebuie sa o faca bine".
» 25 iulie: "Goian nu pleaca pentru ca nu-l las eu sa plece".
» 27 iulie: "Goian pleaca, avem o oferta de 6-7 milioane de euro pe el".

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă