20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialDorin Florea isi lasa nevasta fara activitate

Dorin Florea isi lasa nevasta fara activitate

Primarul din municipiul Targu-Mures, Dorin Florea, nu vrea sa le mai dea bani donatorilor de sange din alte localitati. In oras se gaseste un cunoscut centru regional de transfuzie sanguina, care are nevoie de cantitati foarte mari de sange. La sefia acestei unitati medicale se afla chiar sotia primarului, Dana Florea.
In timp ce edilul se arata foarte deschis pe marginea acestui subiect, doamna Florea sustine ca situatia donarilor este foarte delicata si s-ar putea isca un scandal foarte mare.
Din 5 octombrie donatorii de sange primesc un numar aproape dublu de bonuri de masa. „Numarul donatorilor noi a crecut, asta nu inseamna ca au si putut sa doneze, pentru ca exista niste criterii pe care trebuie sa le indeplineasca”, a recunoscut psihologul Centrului Regional de Transfuzie Sanguina Targu-Mures, Marinela Lazar.
Primarul a contestat, insa, hotararea de Guvern ce prevede cresterea numarului de tichete de masa. In calitate de vicepresedinte al Asociatiei Municipiilor din Romania, Florea a solicitat Guvernului sa modifice actul normativ in asa fel incat acestia sa fie platiti din taxa pe viciu sau de la bugetul central.
„Aceste surse, unde se dau tichete, sa fie luate din taxa de viciu. Mi se pare cea mai corecta masura, poate sa fie din bugetul Sanatatii, poate sa fie din bugeul caselor de sanatate. Nicidecum nu trebuie lasat in responsabilitatea primariilor capitala de judet, pentru ca eu platesc la ora aceasta si ce se dau in Tarnaveni, in Reghin, in Sovata, in alte localitati din judet si nu numai”, a declarat Dorin Florea.
Cheltuielile cu bonurile valorice in Targu-Mures se ridica anual la 10 miliarde lei vechi. Dar, incurajati de cresterea numarului de tichete, donatorii sunt la datorie. O zi libera de la serviciu si 500.000 lei vechi, la asta se reduce simtul civic al donatorilor.
Sa aveti buletinul de identitate, femeile sa aiba peste 55 de kilograme, barbatii peste 60, sa nu fi avut hepatita si cam atat. Se da un bon de masa in valoare de 500 de mii si o zi libera de la serviciu”, a spus receptionera centrului de transfuzii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă