12.8 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSpecialDonald Tusk l-a asigurat pe premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, de sprijinul...

Donald Tusk l-a asigurat pe premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, de sprijinul UE pentru reformele din statul moldovean

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, l-a asigurat pe premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, de sprijinul său și al UE în privința avansării pe calea reformelor angajate în Republica Moldova, cu ocazia unei vizite a șefului executivului de la Chișinău la Bruxelles, relatează Deschide.md.

"Aveți tot sprijinul meu personal, precum și al UE în avansarea pe calea reformelor în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova'', a declarat Donald Tusk, salutând hotărârea autorităților de la Chișinău de a persevera în procesul consolidării democrației și a statului de drept, un element cheie în asigurarea realizării obiectivelor de integrare europeană a Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat al guvernului moldovean, cei doi oficiali au abordat prioritățile politicii interne și externe a Republicii Moldova. Discuțiile s-au axat în special pe Codul Audiovizualului și Legea Integrității, care sunt restante în foaia de parcurs.

Premierul Pavel Filip a declarat că Republica Moldova rămâne ferm hotărâtă cu privire la implementarea Acordului de Asociere a Republicii Moldova la UE și realizarea angajamentelor asumate. 

"Avem deja o serie de realizări importante în domeniul reformelor. Cu toate acestea, conștientizăm că trebuie să facem mai mult. Asigurarea independenței justiției, combaterea corupției, îmbunătățirea climatului de afaceri și investigarea fraudei bancare sunt dosare prioritare pentru noi. Vrem să fim un partener de încredere al UE, inclusiv în contextul pregătirilor pentru summitul Parteneriatului Estic din noiembrie 2017. Vom fi realiști și constructivi pentru a asigura succesul acestui eveniment'', a declarat Pavel Filip.

Pavel Filip efectuează, în perioada 29-31 martie, o vizită de lucru în Luxemburg și în Belgia. La Bruxelles, șeful executivului de la Chișinău va participa la cea de-a treia reuniune a Consiliului de Asociere Republica Moldova — Uniunea Europeană, unde va fi prezentat Raportul privind stadiul implementării agendei de asociere a Republicii Moldova la UE.

În cadrul acestei vizite, Pavel Filip se va deplasa joi la cartierul general al NATO din Bruxelles, unde are programată o întâlnire cu secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, potrivit Radio Chișinău.

Cele mai citite

Separatiștii din Transnistria ar putea organiza un referendum pentru “unirea” cu Rusia

Autoritățile separatiste de la Tiraspol ar putea organiza un referendum care să aprobe "unirea" Transnistriei cu Rusia. Acest risc este prezentat într-o analiză difuzată de...

Continuă protestul taximetriștilor în Capitală

Protestul taximetriştilor membri ai Asociaţiei Naţionale a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT) continuă astăzi, în Piaţa Constituţiei, fiind aşteptată participarea...

Plăți instant în toată Uniunea Europeană! Cât vor costa tranzacțiile

Băncile din Uniunea Europeană vor fi obligate să ofere clienților plăți instant în toate țările membre, iar prețul plătit de către aceștia să...
Ultima oră
Pe aceeași temă