16.3 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialDominique Strauss-Kahn a ieşit în oraş cu soţia

Dominique Strauss-Kahn a ieşit în oraş cu soţia

Fostul director general al FMI Dominique Strauss-Kahn a părăsit marţi seara domiciliul său newyorkez în compania soţiei sale Anne Sinclair, pentru prima sa ieşire în oraş din ultimele trei zile, relatează AFP, citat de Mediafax.

Îmbrăcat într-un costum sobru şi cămaşă deschisă, Dominique Strauss-Kahn a plecat de acasă în jurul orei 19.30 (02.30 ora României) împreună cu Anne Sinclair şi a mers într-o clădire opulentă din Upper East-Side, în apropiere de Central Park.

Cuplul a ieşit din clădirea situată la câţiva metri de Metropolitan Museum după câteva ore, fără să adreseze un cuvânt presei, a constatat AFP.

Întoarcerea cuplului în casa în care locuieşte a fost una epică: timp de câteva minute lungi, în lumina camerelor de luat vederi, ei nu au reuşit să deschidă uşa de la intrare, au povestit jurnaliştii AFP.

Sâmbătă, cuplul a mers la Muzeul de Artă Modernă (MoMa) din Manhattan. Cu o zi înainte, în cursul serii, Dominique Strauss-Kahn a cinat într-un restaurant italian situat tot în cartierul Upper East Side.

Aceasta a fost prima ieşire în oraş a cuplului, după decizia justiţiei americane de a renunţa la arestul la domiciliu al lui Dominique Strauss-Kahn, la cererea procurorului din Manhattan. Acesta din urmă a stabilit că femeia care îl acuză pe fostul director al FMI de agresiuni sexuale a oferit o versiune eronată asupra faptelor.

Fostul ministru francez poate, prin urmare, să vină şi să plece când vrea, dar numai pe teritoriul american, justiţia păstrându-i paşaportul. Dar un alt scandal sexual se profilează: marţi jurnalista şi scriitoarea Tristane Banon a depus plângere împotriva lui pentru tentativă de viol la Parchetul din Paris.

Într-un interviu acordat cotidianului Express, tânăra în vârstă de 32 de ani a explicat de ce a aşteptat opt ani după petrecerea faptelor care datează din februarie 2003. “Nu suport să mi se mai spună că sunt o mincinoasă pentru că nu depun plângere”, a declarat ea.

Cele mai citite

Cazurile AEGEK și SIVECO, aproape să îngroape ministerul lui Adrian Câciu! Guvernul scoate de la saltea 300 milioane de lei

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, condus de Adrian Câciu, se confruntă cu posibilitatea un blocaj financiar semnificativ din cauza unei serii de sentințe...

David Popovici reușește cel mai bun timp al său din 2024

Tânărul înotător român, David Popovici, continuă să impresioneze în circuitul internațional, obținând o victorie notabilă în proba de 200 de metri liber în cadrul...

Plafonarea prețurilor la energie și gaze, suportată de companii. Statul le decontează cu întârziere facturile plafonate

Plafonarea prețurilor la gaze și energie a dat peste cap inclusiv afacerile furnizilor care sunt nevoiți să suporte din propriul buget facturile mai mici...
Ultima oră
Pe aceeași temă