27.5 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialDolj: Muncitor de 25 de ani, decapitat de un coleg, cu un...

Dolj: Muncitor de 25 de ani, decapitat de un coleg, cu un excavator

Un muncitor a fost decapitat de un coleg, cu un excavator, în timp ce încerca să-l salveze de surparea unui mal de pământ, în localitatea doljeană Poiana Mare, relatează Mediafax.

Cei doi muncitori angajaţi ai TCIF Craiova, un tânăr de 25 de ani, din municipiu, şi un gorjean de 47 de ani, încercau, marţi, să branşeze o conductă în localitatea doljeană Poiana Mare, la o adâncime de peste doi metri şi jumătate, iar la un moment dat malul de pământ s-a surpat peste ei.

Colegii celor doi muncitori au sărit imediat în ajutor încercând să-i scoată de sub malul de pământ, însă unul dintre ei, craioveanul Dumitru Nicolete, de 25 de ani, a fost decapitat de cupa unui excavator în timpul manevrelor de salvare.

Celălalt bărbat, Petre Fischelea, de 47 de ani, din judeţul Gorj, a fost scos de sub malul de pământ, cu ajutorul pompierilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dolj, care fuseseră anunţaţi despre accident.

Din primele date de la faţa locului a reieşit că excavatorul era manevrat de către un bărbat de 58 de ani, din judeţul Gorj, coleg de şantier cu muncitorii prinşi sub pământ.

Cadavrul tânărului craiovean a fost dus la morgă, unde urmează să se stabilească dacă era deja mort în momentul în care colegii săi au intervenit cu excavatorul sau bărbatul a murit în urma acestei manevre.

Inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Dolj au stabilit că cei doi muncitori lucrau cu contracte de muncă în cadrul firmei respective şi erau muncitori necalificaţi.

Inspectorii de muncă şi poliţiştii fac anchete pentru a stabili împrejurările exacte în care a avut loc accidentul.

"Malurile de pământ erau parţial sprijinite pe lungimea şanţului la care lucrau munictorii, o parte era asigurat, dar în locul în care s-a produs alunecarea nu erau luate măsurile necesare de asigurare", a declarat Cătălin Mohora, inspector şef ITM Dolj.

Muncitorul de 47 de ani, din judeţul Gorj, care a fost salvat, a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova.

În acest caz se fac cercetări pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Cele mai citite

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie pe piaţa serviciilor de citire a contoarelor de energie electrică din România

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind posibile trucări ale unor licitaţii publice organizate de unele autorităţi/entităţi contractante pentru atribuirea contractelor de servicii de...

Hotel Transilvania, din celebrul roman ”Dracula” de Bram Stoker, inclus în ruta culturală Historic Cafes Route

Comunicat de presa 17 iunie 2024 Celebrul Hotel Transilvania din Cluj-Napoca a fost admis în prestigioasa rută culturală Historic Cafes Route, aflată sub Înaltul Patronaj...

Reacția lui Klaus Iohannis după victoria lui Stanciu și compania

Klaus Iohannis, președintele României, a transmis un mesaj de felicitări echipei naționale a României, după victoria cu 3-0 în fața Ucrainei. Naționala de fotbal a...
Ultima oră
Pe aceeași temă