18.3 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăSpecialDOLIU în lumea FOTBALULUI. Fostul MAESTRU al sportului, CONSTANTIN MOLDOVEANU, a MURIT

DOLIU în lumea FOTBALULUI. Fostul MAESTRU al sportului, CONSTANTIN MOLDOVEANU, a MURIT

Constantin Moldoveanu, unul dintre jucătorii emblematici ai echipei Petrolul Ploieşti, a încetat din viaţă, marţi, la Spitalul Judeţean Ploieşti, potrivit Mediafax.

În vârstă de 70 ani, Costică Moldoveanu, a câştigat cu Petrolul Cupa României în 1963 (autor a două goluri în finala cu Siderurgistul Galaţi, 6-1) şi campionatul în 1966.

Moldoveanu a fost cel care a deschis scorul în celebrul meci cu Liverpool de la Ploieşti (3-1), câteva luni mai târziu fiind dorit de campioana Americii de Sud de la acea vreme, Penarol Montevideo.

Constantin Moldoveanu şi-a încheiat cariera la Politehnica Iaşi, unde şi-a trecut în cont ultima performanţă notabilă, titlul de golgeter al Diviziei A în 1971, la egalitate de goluri, 15, cu Dumitrache şi Tătaru.

Maestru al sportului, Costantin Moldoveanu a fost arbitru şi antrenor, în ultimii ani activând ca şef al centrelor de copii şi juniori ale Petrolul şi CSM Ploieşti.

Cele mai citite

Germania a trimis în Ucraina un nou lot de ajutor militar

Germania a trimis în Ucraina un nou lot de ajutor militar, care a inclus, printre altele, vehicule blindate, muniție şi rachete – transmite, miercuri,...

SUA consideră iminent un atac al Iranului asupra Israelului

Statele Unite ale Americii consideră că atacurile majore din partea Iranului către Israel sunt iminente. Acestea ar urma să aibă loc chiar în următoarele...

Simona Halep la Jocurile Olimpice? Anunțul de ultimă oră al președintelui COSR

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu spune că instituţia pe care o conduce nu va renunţa până nu va epuiza toate...
Ultima oră
Pe aceeași temă