27.5 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialDOLIU în lumea FOTBALULUI. Fostul MAESTRU al sportului, CONSTANTIN MOLDOVEANU, a MURIT

DOLIU în lumea FOTBALULUI. Fostul MAESTRU al sportului, CONSTANTIN MOLDOVEANU, a MURIT

Constantin Moldoveanu, unul dintre jucătorii emblematici ai echipei Petrolul Ploieşti, a încetat din viaţă, marţi, la Spitalul Judeţean Ploieşti, potrivit Mediafax.

În vârstă de 70 ani, Costică Moldoveanu, a câştigat cu Petrolul Cupa României în 1963 (autor a două goluri în finala cu Siderurgistul Galaţi, 6-1) şi campionatul în 1966.

Moldoveanu a fost cel care a deschis scorul în celebrul meci cu Liverpool de la Ploieşti (3-1), câteva luni mai târziu fiind dorit de campioana Americii de Sud de la acea vreme, Penarol Montevideo.

Constantin Moldoveanu şi-a încheiat cariera la Politehnica Iaşi, unde şi-a trecut în cont ultima performanţă notabilă, titlul de golgeter al Diviziei A în 1971, la egalitate de goluri, 15, cu Dumitrache şi Tătaru.

Maestru al sportului, Costantin Moldoveanu a fost arbitru şi antrenor, în ultimii ani activând ca şef al centrelor de copii şi juniori ale Petrolul şi CSM Ploieşti.

Cele mai citite

Tragedie în lumea fotbalului. Portarul naționalei Muntenegrului a murit la 26 de ani

Matija Sarkic, portarul selecţionatei Muntenegrului şi al echipei de fotbal Millwall, a încetat din viaţă la 26 de ani, a anunţat clubul englez de...

Olaf Scholz dezaprobă condițiile impuse de Putin pentru pace în Ucraina

Cancelarul german Olaf Scholz a denunţat sâmbăta condiţiile impuse de preşedintele rus Vladimir Putin pentru a negocia cu Ucraina, spunând că acestea echivalează cu...

SUA se pregătesc pentru un val de căldură sufocant

Vaste regiuni din centrul şi estul Statelor Unite se pregătesc pentru un val de căldură sufocant săptămâna viitoare, cu temperaturi ce ar urma să...
Ultima oră
Pe aceeași temă