5.2 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSpecialDoi suceveni, cercetaţi pentru că au beneficiat ilegal de pensii. Prejudiciul, peste...

Doi suceveni, cercetaţi pentru că au beneficiat ilegal de pensii. Prejudiciul, peste 100.000 de lei

Doi bărbaţi din comuna suceveană Cacica sunt cercetaţi pentru o înşelăciune de peste 100.000 de lei, fiind acuzaţi că, timp de mai mulţi ani, au beneficiat de pensii folosind documente false.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Suceava, doi bărbaţi de 59 şi 72 de ani sunt cercetaţi de poliţişti pentru înşelăciune în formă continuată, fiind acuzaţi că, timp de mai mulţi ani, au beneficiat de pensii în baza unor documente false, prejudiciul în acest caz depăşind 100.000 de lei, transmite Mediafax.

Astfel, bărbatul de 72 de ani a depus, în septembrie 1998, la dosarul de pensionare, un carnet de muncă falsificat, în baza căruia a beneficiat în mod ilegal de pensie în perioada octomrbie 1998 – octombrie 2013, provocând statului un prejudiciu de 64.777 lei.

Bărbatul a susţinut că, în perioada martie 1966 – august1991, ar fi fost angajat al unui şantier de construcţii din Rădăuţi, deşi el nu lucrase niciodată la unitatea respectivă.

Şi bărbatul de 59 de ani a primit pensie în perioada 2005-2013, după ce a susţinut că ar fi fost angajat al unui şantier de construcţii din Rădăuţi, deşi acest lucru era fals.

În august 2005, bărbatul a depus la dosarul de pensionare un carnet de muncă falsificat, în baza căruia a beneficiat în mod ilegal de pensie, cauzând un prejudiciu de 45.279 lei.

În ambele cazuri cercetările sunt continuate de poliţişti în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor producerii faptelor.

Cele mai citite

Kamala Harris și-a exprimat „îngrijorarea profundă” către Benny Gantz cu privire la criza umanitară din Fâşia Gaza

Vicepreşedinta Statelor Unite Kamala Harris şi-a exprimat "îngrijorarea profundă" cu privire la criza umanitară din Fâşia Gaza în timpul unei întâlniri, luni, cu Benny...

Hunor: Iohannis are un grad mare de neîncredere în comunitatea maghiară

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la un grad mare de neîncredere în comunitatea maghiară, comunitate care l-a votat în proporţie de peste 80%, a...

Patru persoane au fost arestate în Belgia pentru că ar fi planificat un atac terorist

Patru persoane, trei minore și un adult, au fost arestate în Belgia, fiind suspectate că ar fi planificat un atac terorist în Bruxelles, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă