13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialDoi studenţi protestatari, arestaţi în timp ce încercau să pătrundă în Palatul...

Doi studenţi protestatari, arestaţi în timp ce încercau să pătrundă în Palatul Buckingham

Doi studenţi care protestau faţă de creşterea taxei de înscriere la universitate au fost arestaţi, miercuri, de poliţie, în timp ce încercau să pătrundă în Palatul Buckingham, reşedinţa din Londra a reginei Elisabeta a II-a, a anunţat joi Scotland Yard, relatează AFP, potrivit Mediafax.

Cei doi studenţi, Matthew Bellis, în vârstă de 26 de ani, şi Laurence Flanders, în vârstă de 20 de ani, aveau asupra lor mai multe banderole, în momentul când au fost arestaţi la intrarea personalului în Palat. Ei urmau să fie prezentanţi joi în faţa unui tribunal.

Cei doi riscă o amendă şi şase luni de închisoare, pentru că au încercat să pătrundă într-un loc protejat, cum sunt reşedinţele regale şi sediile guvernamentale sau parlamentare.

Aceste arestări intervin la o lună după ce maşina în care se afla prinţul Charles, moştenitorul Coroanei, şi soţia sa, Camilla, a fost blocată de o coloană de manifestanţi.

Incidentul, în timpul căruia Camilla a fost atinsă de un baston, agitat de un manifestant, a provocat o amplă dezbatere în Marea Britanie.

Studenţii au manifestat în mai multe rânduri contra hotărârii Guvernului de coaliţie de a autoriza triplarea taxelor de înscriere la universitate.

Cele mai citite

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...
Ultima oră
Pe aceeași temă