4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialDoi șefi ai unui spital privat din Zalău, judecați pentru internări fictive

Doi șefi ai unui spital privat din Zalău, judecați pentru internări fictive

Managerul și directorul medical de la un spital privat din Zalău au fost trimiși în judecată de procurori, întrucât sunt acuzați că au obținut decontarea serviciilor medicale pentru internări fictive, informează Mediafax.

Prejudiciul provocat Casei de Asigurări de Sănătate Sălaj este de peste 1,6 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marți, de Parchetul Tribunalului Sălaj, procurorii au dispus trimiterea în judecată a lui Leontin Băbțan și Ioana Viorica Rotaru, respectiv manager și director medical la un spital privat, aceștia fiind acuzați că au provocat un prejudiciu de 1.627.776 lei Casei de Asigurări de Sănătate Sălaj.

Conform rechizitoriului, managerul Centrului de Recuperare Tratament şi Îngrijire Acasă, Leontin Băbțan, este acuzat de înşelăciune în formă continuată, fals intelectual în formă continuată şi uz de fals în formă continuată, în timp ce directorul medical al spitalului privat este acuzat de complicitate la înşelăciune în formă continuată şi fals intelectual în formă continuată.

”Din actele de urmărire penală administrate în cauză, rezultă că cei doi inculpaţi, în calitate de manager şi director medical la Centrul de Recuperare Tratament şi Îngrijire Acasă, în perioada 2008 – februarie 2015, au indus în eroare Casa de Asigurări de Sănătate Sălaj, prin întocmirea a 63 de rapoarte de decont ce conţineau date nereale, inserate în 627 de foi de observaţie, rapoarte de decont ce atestau prestarea unor servicii medicale, ce în realitate, nu au fost prestate”, arată procurorii.

După ce a descoperit internările fictive, Casa de Asigurări de Sănătate Sălaj, care plătise serviciile medicale neprestate, a sesizat organele de urmările penale și s-a constituit parte civilă pentru recuperarea prejudiciului, la care se adaugă dobânzile şi penalităţile de întârziere.

Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Zalău.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă