19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialDoi ofiţeri de la Poliţia Sector 5, trimişi în judecată pentru luare...

Doi ofiţeri de la Poliţia Sector 5, trimişi în judecată pentru luare de mită

Doi ofiţeri de investigare a fraudelor de la Poliţia Sector 5 au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie, care îi acuză că au cerut 3.000 de euro de la administratorul unei firme pentru a nu fi anchetat întrucât a reţinut şi nu a plătit impozitele, informează Mediafax.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Bucureşti au dispus trimiterea în judecată a comisarului şef Cristian Fiţă şi a comisarului Nicolae Dumitru, ambii de la Poliţia Sector 5 Bucureşti – Serviciul de Investigare a Fraudelor, pentru luare de mită, se arată într-un comunicat de presă de luni al DNA.

Cei doi ofiţeri sunt acuzaţi că, în 6 februarie, au pretins de la administratorul unei firme o sumă de bani pentru a nu-l trage la răspundere penală ca urmare a faptului că a reţinut şi nu a plătit în termenul scadent sumele reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă.

Administratorul firmei i-a denunţat pe cei doi ofiţeri, iar procurorii anticorupţie i-au prins în flagrant, în 15 februarie, după ce au primit de la acesta 3.000 de euro şi l-au asigurat că nu va avea probleme pentru neplata sumelor datorate statului.

În 16 februarie, Curtea de Apel Bucureşti a dispus, la cererea procurorilor, arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Cristian Fiţă. Faţă de Nicolae Dumitru, procurorii au luat măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile.

Dosarul va fi judecat de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă