20.3 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăSpecialDoi greci au încercat să iasă din ţară cu un bătrân mort

Doi greci au încercat să iasă din ţară cu un bătrân mort

Doi greci au încercat să treacă prin Vama Albiţa cu un bătrân mort după ce le-au spus vameşilor că bărbatul doarme, informează Mediafax.

Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Vaslui a sesizat atât Serviciul de Medicină Legală Vaslui, cât şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Huşi, după ce a întocmit dosar penal în cazul morţii suspecte a bătrânului în vârstă de 83 de ani, din Grecia.

Potrivit poliţiştilor de frontieră vasluieni, maşina în care se afla bătrânul era condusă de ginerele acestuia, iar pe scaunul din dreapta-faţă se afla fiica grecului decedat.

“Cei doi soţi ne-au mărturisit că au încercat să poarte o discuţie cu tatăl femeii, moment în care au constatat că acesta este decedat. Cetăţenii greci susţin că nu au declarat decesul până la controlul vamal deoarece nu au găsit nicio unitate sanitară pe traseul pe care l-au parcurs. Deocamdată, până la efectuarea necropsiei de către medicii legişti, nu se cunosc cauzele decesului, cei doi soţi afirmând că bătrânul avea unele afecţiuni medicale”, a declarat Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al IJPF Vaslui.

Autorităţile vamale vasluiene au sesizat şi Ambasada Greciei din România în vederea repatrierii bătrânului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Vaslui declara, sâmbătă dimineaţă, că iniţial cei doi ocupanţi ai maşini au susţinut că bătrânul doarme, după care au spus că bărbatul ar fi murit înainte de a ajunge în vamă, între localităţile Tecuci şi Albiţa.

Cele mai citite

VIDEO. Mărturii terifiante ale tatălui lui Sebi, băiatul ucis în accidentul de la 2 Mai de către Vlad Pascu: “Ne datorați 500 de lei”

Tatăl lui Sebi Olariu, tânărul care a fost ucis de Vlad Pascu în terifiantul accident de la 2 Mai, a fost prezent în podcastul...

Dreapta Unită îi cere demisia președintelui AEP, Toni Greblă

Alianţa Dreapta Unită(ADU) îi cere preşedintelui AEP, Toni Greblă, să-şi dea demisia, după publicarea datelor personale ale potenţialilor şefi de secţii de votare, potrivit...

A murit actorul Constantin Cojocaru la vârsta de 78 de ani

Într-o zi de 13, lumea teatrului din România a intrat în doliu. Actorul Constantin Cojocaru a murit la vârsta de 78 de ani. Anunțul...
Ultima oră
Pe aceeași temă