23.3 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialDoi greci au încercat să iasă din ţară cu un bătrân mort

Doi greci au încercat să iasă din ţară cu un bătrân mort

Doi greci au încercat să treacă prin Vama Albiţa cu un bătrân mort după ce le-au spus vameşilor că bărbatul doarme, informează Mediafax.

Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Vaslui a sesizat atât Serviciul de Medicină Legală Vaslui, cât şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Huşi, după ce a întocmit dosar penal în cazul morţii suspecte a bătrânului în vârstă de 83 de ani, din Grecia.

Potrivit poliţiştilor de frontieră vasluieni, maşina în care se afla bătrânul era condusă de ginerele acestuia, iar pe scaunul din dreapta-faţă se afla fiica grecului decedat.

“Cei doi soţi ne-au mărturisit că au încercat să poarte o discuţie cu tatăl femeii, moment în care au constatat că acesta este decedat. Cetăţenii greci susţin că nu au declarat decesul până la controlul vamal deoarece nu au găsit nicio unitate sanitară pe traseul pe care l-au parcurs. Deocamdată, până la efectuarea necropsiei de către medicii legişti, nu se cunosc cauzele decesului, cei doi soţi afirmând că bătrânul avea unele afecţiuni medicale”, a declarat Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al IJPF Vaslui.

Autorităţile vamale vasluiene au sesizat şi Ambasada Greciei din România în vederea repatrierii bătrânului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Vaslui declara, sâmbătă dimineaţă, că iniţial cei doi ocupanţi ai maşini au susţinut că bătrânul doarme, după care au spus că bărbatul ar fi murit înainte de a ajunge în vamă, între localităţile Tecuci şi Albiţa.

Cele mai citite

Indiferent când e primul tur și când e al doilea tur al prezidențialelor, Ciucă tot a ieșit cu turul rupt

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, nu s-a săturat să piardă cu 0 – 2 în fața președintelui...

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova: Azi am trecut într-o nouă etapă

Uniunea Europeană a deschis oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova. Premierul Dorin Recean: Azi am trecut într-o nouă etapă, care ne apropie semnificativ de...

Mbappe și Ronaldo, resemnați. Golgheterul EURO 2024 e autogolul

Ilustrație: Marian Avramescu Supervedetele fotbalului Cristiano Ronaldo și Kylian Mbappe sunt pe cale să plece cu cozile între picioare de la Turneul Final al...
Ultima oră
Pe aceeași temă