14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialDoi gălățeni au ajuns după gratii ­pentru tentativă de mituire

Doi gălățeni au ajuns după gratii ­pentru tentativă de mituire

Doi săteni din comuna gălățeană Fârțănești, Marian Avram și Tudorel Sandu, ambii fără ocupație, au ajuns în arest preventiv după ce au încercat să-i mituiască pe polițiștii din localitate pentru a le soluționa favorabil dosarul în care erau cercetați penal pentru încălcarea Codului Rutier. Infracțiunea rutieră fusese una banală.

Cei doi au fost opriți de polițiști în luna august, în timp ce circulau prin localitate cu mopedul care îi aparținea lui Marian Avram. Însă nu era înmatriculat în circulație, mopedul fiind condus de Tudorel Sandu, care nu avea permis de conducere. La momentul în care s-au ales cu dosar penal, cei doi au încercat să ofere mită pentru a scăpa de urmărirea penală. Unul din polițiști s-a prezentat la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) Galați și a anunțat că cei doi consăteni vor să le ofere mită în schimbul soluţionării favorabile a dosarului penal.

„În cursul lunii ianuarie 2015, S.T. și A.M. le-au promis celor doi lucrători de poliție din cadrul Postului de Poliție Fârțănești suma de 2.000 lei pentru a le fi soluționat favorabil dosarul penal în care sunt cercetați. În urma denunţului formulat de unul dintre polițiști, ofițerii de poliție din cadrul DGA – Serviciul Anticorupție Galați, sub coordonarea procurorului de caz, au organizat activitatea de prindere în flagrant a numiților S.T. și A.M., în momentul în care înmânau lucrătorilor de poliție suma de 1.500 lei din cei 2.000 de lei promiși”, se spune în comunicatul DGA. Astfel, cei doi s-au ales cu un nou dosar penal, pentru săvârșirea infracţiunii de dare de mită. Instanța a dispus arestarea preventivă a lui Marian Avram și Tudorel Sandu până la data de 20 februarie, inclusiv.

Cele mai citite
00:01:06

Indonezia: O nouă erupție a Muntelui Ruang și închiderea unui aeroport internațional învecinat

Muntele Ruang, un vulcan din nordul Indoneziei, a erupt de mai multe ori marți, conform Agenției de Vulcanologie a arhipelagului, provocând evacuări, închiderea unui...

Linia STB 311 va avea traseul prelungit

Începând de mâine, linia 311 va funcționa pe un traseu prelungit până la Sala Palatului, anunță Societatea de Transport București (STB). “În vederea optimizării serviciului...
Ultima oră
Pe aceeași temă