13.3 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSpecialDoi funcţionari din cadrul Ministerului Agriculturii, judecaţi pentru luare de mită

Doi funcţionari din cadrul Ministerului Agriculturii, judecaţi pentru luare de mită

Doi reprezentanţi al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale au fost trimişi în judecată, în arest preventiv, de către procurorii anticorupţie, pentru luare de mită, instigare la spălare de bani şi instigare la fals în acte, se arată într-un comunicat DNA.

Alături de cei doi reprezentanţi ai Ministerului au mai fost puşi sub urmărire penală şi patru administratori ai unor societăţi comerciale pentru spălare de bani, complicitate la luare de mită, complicitate la trafic de influenţă şi fals în acte. 

În cursul lunii octombrie 2014, cu ocazia organizării unor evenimente agricole, Virgil-Laurențiu Găman, în calitate de secretar general al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Tamas Nagy Peters, în calitate de secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în contextul îndeplinirii unui act ce intra în atribuțiile de serviciu ale acestora, au pretins de la persoane din conducerea firmei organizatoare suma de 40.000 euro.

Această sumă de bani, ce reprezenta o parte din valoarea de 414.160 euro a contractului, încheiat între firma organizatoare și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, urma să fie virată către cei doi inculpați prin intermediul unei firme agreate de aceștia.

 Astfel, cei doi reprezentanți ai Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale au primit, cu ajutorul lui Iulian Aldea, prin intermediul firmelor administrate de Haller Zoltan-Jozsef, Vasilescu Claudiu și Crăciunoiu Daniel Bogdan, suma de aproximativ 180.000 lei.

Pentru a ascunde adevărata natură a dispoziției și circulației banilor, Găman și Nagy i-au determinat pe administratorii firmelor respective să întocmească, în fals, mai multe contracte de prestări servicii către firma organizatoare.

De asemenea, Nagy în calitate de secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale și coordonator al activităţii Agenției Naționale de Ameliorare și Reproducție în Zootehnie (A.N.A.R.Z.), a pretins de la reprezentanţii firmei organizatoare, şi ulterior a primit,  suma de aproximativ 46.000 lei, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, constând în coordonarea participării agenției menționată mai sus la evenimentele respective.

Pentru a ascunde adevărata provenienţă a banilor,  Tamas Nagy Peter l-a determinat pe administratorul unei firme să întocmească, în fals, un contract de prestări servicii către firma organizatoare, fără însă ca acesta din urmă să aibă cunoştinţă de activităţile infracţionale ale secretarului de stat în Ministerul Agriculturii.

 

Cele mai citite

PSD conduce detașat în preferințele bucureștenilor

Cel mai recent sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS în București, în perioada 9-23 februarie, arată că PSD...

De unde poți lua cele mai avantajoase credite online rapide din România

Accesarea unui credit rapid poate fi de ajutor în anumite circumstanțe, iar dacă este întrebuințat într-un mod necorespunzător, poate crea dificultăți. Volumul de credite...

Diana Șoșoacă a convocat forul de conducere al partidului SOS

Lucrurile par a scăpa de sub control în partidului SOS, condus cu mână de fier de Diana Șoșoacă! Liderul partidului a convocat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă