21.3 C
București
joi, 26 mai 2022
AcasăSpecialDoi francezi ce voiau să se înroleze în Stat Islamic, arestați în...

Doi francezi ce voiau să se înroleze în Stat Islamic, arestați în Ungaria

Doi francezi care încercau să ajungă în Orientul Mijlociu pentru a deveni membri ai grupului terorist Stat Islamic au fost arestaţi, anunţă Centrul ungar pentru combaterea terorismului (TEK), citat de MTI.

Janos Hajdu, directorul Centrului ungar pentru combaterea terorismului (TEK), a declarat joi că incidentul a avut loc la sfârşitul lunii decembrie 2014. Cei doi tineri islamişti francezi au fost arestaţi de autorităţile ungare la punctul vamal Kelebia, situat la frontiera Ungariei cu Serbia. Cei doi tineri, care intenţionau să meargă în Siria pentru a deveni membri ai grupului terorist Stat Islamic, au fost predaţi autorităţilor franceze.

Janos Hajdu a explicat că acesta nu a fost un incident izolat. În noiembrie 2014, o tânără olandeză a fost reţinută în timp ce încerca să meargă în Siria.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a anunţat joi că le va propune statelor membre UE un nou plan de combatere a terorismului, după atacul care a vizat redacţia revistei Charlie Hebdo. "În cursul săptămânilor care urmează, vom prezenta un nou program de combatere a terorismului", a anunţat Juncker într-o conferinţă de presă comună cu Laimdota Straujuma, premierul Letoniei, ţară care asigură preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene. Uniunea Europeană intenţionează să intensifice colectarea şi schimbul de informaţii privind riscurile teroriste.

Potrivit serviciilor de spionaj, aproximativ 3.000 de europeni au devenit membri ai grupurilor teroriste din Irak şi Siria, ei reprezentând o ameninţare gravă pentru securitatea Uniunii Europene.

Cele mai citite

Aproape jumătate dintre români vor cere mărire de salariu

Aproape jumătate dintre angajații români vor cere o mărire de salariu, relevă sondajul global intitulat "Workforce Hopes and Fears". Potrivit acestui studiu, în cazul României,...

Noua conducere a PNL, aleasă la Poiana Brașov

Liberalii se reunesc astăzi, la Poiana Braşov, în Liga Aleşilor Locali, iar mâine în Consiliul Naţional al formaţiunii.Reuniunea Ligii Aleşilor Locali va avea loc...

Un nou incendiu la metrou

Un nou incendiu a avut loc la metrou, la doar două zile după incidentul din apropiere de stația Piața Romană, pe aceeași magistrală. Staţiile de...
Ultima oră
Pe aceeași temă