12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialDoi francezi ce voiau să se înroleze în Stat Islamic, arestați în...

Doi francezi ce voiau să se înroleze în Stat Islamic, arestați în Ungaria

Doi francezi care încercau să ajungă în Orientul Mijlociu pentru a deveni membri ai grupului terorist Stat Islamic au fost arestaţi, anunţă Centrul ungar pentru combaterea terorismului (TEK), citat de MTI.

Janos Hajdu, directorul Centrului ungar pentru combaterea terorismului (TEK), a declarat joi că incidentul a avut loc la sfârşitul lunii decembrie 2014. Cei doi tineri islamişti francezi au fost arestaţi de autorităţile ungare la punctul vamal Kelebia, situat la frontiera Ungariei cu Serbia. Cei doi tineri, care intenţionau să meargă în Siria pentru a deveni membri ai grupului terorist Stat Islamic, au fost predaţi autorităţilor franceze.

Janos Hajdu a explicat că acesta nu a fost un incident izolat. În noiembrie 2014, o tânără olandeză a fost reţinută în timp ce încerca să meargă în Siria.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a anunţat joi că le va propune statelor membre UE un nou plan de combatere a terorismului, după atacul care a vizat redacţia revistei Charlie Hebdo. "În cursul săptămânilor care urmează, vom prezenta un nou program de combatere a terorismului", a anunţat Juncker într-o conferinţă de presă comună cu Laimdota Straujuma, premierul Letoniei, ţară care asigură preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene. Uniunea Europeană intenţionează să intensifice colectarea şi schimbul de informaţii privind riscurile teroriste.

Potrivit serviciilor de spionaj, aproximativ 3.000 de europeni au devenit membri ai grupurilor teroriste din Irak şi Siria, ei reprezentând o ameninţare gravă pentru securitatea Uniunii Europene.

Cele mai citite

România și-a aflat adversarele de la Campionatul European de handbal feminin. Cum arată grupa tricolorelor

Naționala de handbal feminin a României a fost repartizată în Grupa B, alături de echipele Muntenegrului, Cehiei şi Serbiei, la Campionatul European care va...

Liviu Harosa, avocat în dosarul Roșia Montană: “Lupta juridică a fost ca o mlaștină, a fost imensă”

Litigiul Roșia Montană a dus la 54 de procese, a căror soluționare, în beneficiul cetățenilor și al statului român, a impus o muncă imensă,...

Mari personalități artistice vor fi prezente la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu din iunie

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale...
Ultima oră
Pe aceeași temă