Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Constanta a identificat un caz de trichineloza la porc. Animalul a fost cumparat in data de 4 mai de la Valu lui Traian si sacrificat in gospodarie. Carnea a fost consumata fara examen trichinoscopic, de 18 persoane din Constanta si Navodari. Directia de Sanatate Publica Judeteana Constanta, in colaborare cu medicii de familie ai persoanelor respective, a declansat o ancheta epidemiologica. Persoanele care au consumat carnea infestata au fost identificate si trimise la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Constanta, in vederea diagnosticarii si instituirii tratamentului. Au fost internati, pentru supravegherea evolutiei clinice, doi bebelusi cu varste de 1 si 2 ani. DSPJ si DSV recomanda populatiei sa nu se consume carnea provenita de la animalele sacrificate in propria curte inainte de efectuarea examenului trichinoscopic. Acesta se face la nivelul circumscriptiilor sanitar-veterinare din pietele din orase, precum si in dispensarele veterinare din mediul rural. Trichineloza este o boala care se transmite la om de la rozatoare – in special de la sobolani -, prin intermediul porcilor, in urma consumului de carne de porc infestata, insuficient sau deloc prelucrata termic pentru a omori larvele inchistate in tesuturi, mai ales in muschi.