9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialDoi bărbați, reținuți după ce au primit șpagă în numele unui director...

Doi bărbați, reținuți după ce au primit șpagă în numele unui director și un adjunct din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice

Doi bărbați, Marius Constantin Badea și Andrei Ion Stoenescu au fost reținuți de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București, după ce, s-au folosit de numele unui director și al unui director adjunct din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice și au cerut bani în numele aestora.

Potrivit Parchetului Capitalei, ”în perioada martie – aprilie 2014, inculpaţii l-au indus în eroare pe Ş.M.I., prin aceea că i-au prezentat ca adevărată împrejurarea mincinoasă că Marius- Constantin Badea este director general în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, acesta din urmă folosindu-se de un nume fals, şi i-au solicitat suma de 4000 euro pentru facilitarea câştigării unui licitaţii organizate de acest minister şi încheierii ulterioare a unui contract

în luna aprilie 2014, inculpaţii l-au indus în eroare pe A.A.C., prezentându-i ca adevărate, împrejurările mincinoase că Andrei Ion Stoenescu este consilier al unui director general din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi că Marius Constantin Badea este director general în cadrul aceluiaşi minister, cei doi folosindu-se de nume false, şi i-au promis că îi pot facilita câştigarea unei licitaţii şi încheierea unui contract cu acest minister, pretinzându-i în schimbul ajutorului suma de 9000 de euro şi un procent de 5% din valoarea contractului”. 

În cursul lunii aprilie 2014 inculpaţii au primit de la persoana vătămată A.A.C. sumele de 9000 euro şi 6000 lei, în scopul menţionat anterior.

De asemenea, ”în luna aprilie 2014, inculpaţii l-au indus în eroare pe P.F.L., prin aceea că i-au prezentat ca adevărate împrejurările mincinoase că Andrei Ion Stoenescu este consilier al unui director general din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi că Marius Constantin Badea este director general în cadrul aceluiaşi minister, cei doi folosindu-se de nume false, şi şi i-au promis că îi pot facilita câştigarea unei licitaţii şi încheierea unui contract cu acest minister, pretinzându-i în schimbul ajutorului suma de 2000 de euro şi un procent de 5% din valoarea contractului”, mai arată procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

La data de 28.04.2014, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu lucrători din cadrul D.G.P.M.B. – Serviciul de Investigare a Fraudelor, i-au surprins în flagrant pe inculpaţiiConstantin Marius Badea și Andrei Ion Stoenescu în timp ce au primit de la persoana vătămată P.F.L. suma de 2000 lei, în scopul menţionat anterior.

La data de 28.04.2014 Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus luarea faţă de inculpaţi a măsurii reţinerii pe o durată de 24 de ore.

În cursul zilei de azi inculpaţii Constantin Marius Badea și Andrei Ion Stoenescu  au fost prezentaţi Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Cercetările au fost efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu lucrători din cadrul D.G.P.M.B. – Serviciul de Investigare a Fraudelor şi cu spijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

Cele mai citite
00:01:00

China emite cea mai severă avertizare pentru ploi torențiale după inundații devastatoare

Peste 100.000 de persoane au fost evacuate în sudul Chinei din cauza ploilor abundente și a inundațiilor mortale, guvernul emițând marți cea mai înaltă...

Armata israeliană neagă acuzațiile că ar fi îngropat cadavre ale unor palestinieni în gropi comune

Armata israeliană a negat marţi acuzaţiile palestiniene "neîntemeiate" potrivit cărora ar fi îngropat cadavre ale unor palestinieni în gropi comune în incinta unui spital...

Novak Djokovic a câștigat Premiul Laureus rezervat celui mai bun sportiv al planetei

Liderul clasamentului ATP Novak Djokovic a fost ales sportivul anului în cadrul celei de-a 25-a ceremonii a Premiilor Laureus, Oscarurile pentru sport, desfăşurată luni...
Ultima oră
Pe aceeași temă