17.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialDoi astronauţi americani au oprit scurgerea de amoniac de la bordul Staţiei...

Doi astronauţi americani au oprit scurgerea de amoniac de la bordul Staţiei Spaţiale

Doi astronauţi americani de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) au oprit scurgerea de amoniac de la un sistem de răcire, înlocuind o pompă defectă de la bordul staţiei, relatează AFP.

Misiunea astronauţilor Tom Marshburn şi Chris Cassidy, realizată mai repede decât era prevăzut, a avut o durată de cinci ore şi jumătate.

NASA precizează că “pompa va trebui să fie supravegheată mai mult timp pentru a afla dacă înlocuirea ei a pus capăt acelei scurgeri”, potrivit unui comunicat al agenţia spaţială americană.

Amoniacul este utilizat pentru răcirea circuitelor prin care trece curentul electric la bordul staţiei, produs de panourile solare ale acesteia.

Cei doi astronauţi americani, pentru a evita o eventuală contaminare, au aşteptat apoi ca Soarele să ardă urmele de amoniac de pe costumele lor, înainte de a reveni la bordul ISS.

Actualul echipaj al ISS a alertat joi centrul de comandă al ISS, cu sediul la Houston, în legătură cu prezenţa “unor mici fulgi albi care plutesc în jurul Staţiei” potrivit B1.ro

Imaginile transmise de echipaj au confirmat faptul că acea scurgere provenea de la unul dintre sistemele de răcire, care se defectase deja o dată, pe 1 noiembrie 2012.

Cele mai citite

Rusia va taxa suplimentar veniturile mari și companiile pentru a susține războiul din Ucraina

Rusia plănuieşte creşteri de taxe pentru veniturile mari şi companii, a anunţat marţi Ministerul de Finanţe, în contextul în care Moscova caută încasări suplimentare...

Sărăcie declarată, dar, în Securitate, cu Gușă plină

Ilustrație: Marian Avramescu În super anul electoral în curs, postul de telejustiție Realitatea începe să aibă un considerabil Plus de Gușă. Realitatea pe Păcur(ă)aru a...

Peste 700 de rețete pentru Ozempic au fost falsificate. Administratorul unei clinici private, printre cei reținuți

Miercuri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a anunțat reținerea a 13 persoane implicate într-o rețea care ar fi falsificat peste 700 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă