24.8 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialDoi adolescenti din Marea Britanie au adus gripa porcina la Iasi

Doi adolescenti din Marea Britanie au adus gripa porcina la Iasi

Institutul Cantacuzino a confirmat, luni, alte doua cazuri de gripa porcina, la Iasi, la doi adolescenti din Marea Britanie, numarul total al pacientilor cu gripa A/H1N1 diagnosticati in Romania fiind de 27 de persoane, a anuntat, Ministerul Sanatatii, citat de Newsin.

Cei doi adolescenti fac parte dintr-un grup de 22 persoane (19 adolescenti si trei profesori) care participa, in fiecare an, la un proiect social intr-un Centru de Plasament pentru copiii cu deficiente psihice si motorii.

Pacientii se afla, in prezent, internati la Institutul de Boli Infectioase din Iasi, sub tratament antiretroviral, iar evolutia lor este favorabila.

Directia de Sanatate Publica si Institutul de Sanatate Publica Iasi au demarat ancheta epidemiologica pentru stabilirea si monitorizarea contactilor, inclusiv a copiilor din Centrul de Plasament.

In prezent, in afara de cei doi pacienti de la Iasi, sapte pacienti cu gripa porcina se afla internati in spital ( patru la Institutul de Boli Infectioase "Matei Bals" din Capitala si  trei la Spitalul de Boli Infectioase "Victor Babes" din Timisoara), din 25 de persoane diagnosticate cu noua gripa, in Romania, restul fiind vindecati.

Primul caz din Romania a fost confirmat pe 23 mai, fiind vorba de o femeie de 30 de ani, care a venit din SUA.

Cele mai citite

Spargere ca-n filme în SUA. 20 de hoți au jefuit un magazin de bijuterii într-un minut jumate

Jaf inedit în California, Statele Unite. Imaginile de supraveghere ale unui magazin de bijuterii arată 20 de hoţi care sparg vitrinele şi iau tot...

SUA, Canada și Marea Britanie demască intențiile Rusiei de a influența alegerile din Republica Moldova

SUA, Canada și Marea Britanie avertizează că Rusia vrea să influențeze alegerile din Republica Moldova, din anul 2024, pentru a instala un candidat pro-rus...

Săraca țară bogată. România continuă să importe gaze, deși avem producție proprie destulă

România a importat, în primele patru luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 493.200 tone echivalent petrol (tep), cu 13% mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă