19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialDoi academicieni, decoraţi de preşedintele Traian Băsescu

Doi academicieni, decoraţi de preşedintele Traian Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu a decorat, joi, academicienii Ionel-Valentin Vlad şi Cristian-Ioan Hera cu Ordinul Naţional „Steaua României” – în grad de Cavaler.

„În semn de înaltă apreciere şi recunoaştere deosebită a valorii profesionale, pentru rezultatele de excepţie obţinute în cercetarea ştiinţifică, domnul preşedinte Traian Băsescu a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” – în grad de Cavaler, domnului academician Cristian-Ioan Hera, vicepreşedinte al Academiei Române şi domnului academician Ionel-Valentin Vlad, vicepreşedinte al Academiei Române”, se arată într-un comunicat remis redacţiei de Administraţia prezidenţială.

Citeşte şi: Traian Băsescu l-a decorat pe directorul Renault-Nissan. Vezi de ce

Decoraţille au fost făcute la propunerea preşedintelui Academiei Române, Ionel Haiduc.

Tot joi, preşedintele a semnat decretul de decorare a Institutului de Chimie Fizică „I.G. Murgulescu” al Academiei Române.

„Cu prilejul împlinirii a 50 de ani de la înfiinţarea Institutului de Chimie Fizică „I.G. Murgulescu” al Academiei Române, în semn de înaltă recunoaştere şi apreciere pentru cercetările şi rezultatele ştiinţifice de excepţie obţinute în laboratoarele institutului, de generaţii de cercetători, preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a conferit Ordinul „Meritul Cultural” – în grad de Comandor, Categoria H, „Cercetarea ştiinţifică”, Institutului de Chimie Fizică „I.G. Murgulescu” al Academiei Române”, se arată în comunicat.

Citeşte şi De ce a decorat Băsescu mai multe instituţii din Muntenegru

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă