9.4 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăSpecialDobrogea, in bezna timp de doua ore

Dobrogea, in bezna timp de doua ore

Reprezentantii Enel au precizat, duminica, printr-un comunicat de presa, ca judetele Tulcea si Constanta au ramas pentru o ora si jumatate fara tensiune din cauza avarierii unor linii de 400 kV, linii de transport al energiei electrice aflate in proprietatea companiei Transelectrica. Acestia au mai spus ca in prezent judetele sunt alimentate cu energie direct de la centrala nuclearelectrica Cernavoda. "La ora 1.57, pe fondul avariilor inregistrate in zilele precedente la liniile de transport ale Transelectrica (liniile Gura Ialomita-CNE Cernavoda si Pelican-CNE Cernavoda), din cauza vremii nefavorabile, a fost afectata o alta linie de inalta tensiune – linia de 400 kV Tulcea Vest-Isaccea. Din cauza conditiilor meteorologice extreme, aceasta s-a rupt, iar in cadere a cauzat si ruperea liniei de medie tensiune peste care era suprapusa.

 

Acest incident a cauzat oprirea alimentarii tuturor statiilor de transformare si a liniilor de medie tensiune, conducand la izolarea energetica a zonei Dobrogea. In acest context, au fost afectate liniile de bucla 400kV, care asigura legatura cu sistemul energetic national (SEN), ceea ce a dus la o avarie generala, propagata in cascada, in cele doua judete. Dupa o ora si jumatate s-au reusit primele realimentari cu energie electrica ale consumatorilor, iar pana la ora 4.37 s-a asigurat alimentarea intregii zone Dobrogea", se arata in comunicatul de presa. Pentru remedierea situatiei au intervenit toate echipele Enel, ajutate inclusiv de un elicopter si alte autoutilitare ale Ministerului Apararii. Pentru a asigura energia electrica, intreaga regiune a fost alimentata direct de la Centrala Nuclearelectrica Cernavoda.

» Duminica dimineata, 76 de localitati din judetele Constanta, Tulcea, Calarasi si Ialomita nu aveau curent electric.

Cele mai citite

Adolescent de 15 ani mort într-un accident pe un drum din județul Dolj

Un adolescent de 15 ani și-a pierdut viața duminică după-amiază într-un accident tragic pe drumul județean 561 B, la intrarea în satul Zăval, județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă