11.4 C
București
joi, 24 octombrie 2024
AcasăSpecialDoar un miracol

Doar un miracol

» FC Timisoara intalneste in aceasta seara, de la ora 21.45, formatia VfB Stuttgart, intr-o partida contand pentru returul play-off-ului Ligii Campionilor. Calificarea in grupele celei mai importante competitii intercluburi a devenit o misiune imposibila pentru FC Timisoara, dupa ce in prima mansa banatenii au pierdut cu 0-2 pe teren propriu, in fata svabilor.

Pe langa dezavantajul rezultatului din tur, Ioan Ovidiu Sabau se confrunta si cu probleme legate de absentele unor jucatori importanti din lot. Dan Alexa si Artiom Karamyan sunt suspendati in urma cartonaselor galbene primite in meciurile anterioare, in timp ce Luchin, Parks si Magera sunt accidentati. "Motul" isi face griji si din cauza incertitudinii care planeaza asupra cuplului de fundasi centrali Nibombe – Cisovsky. Cei doi aparatori au jucat in sase din cele sapte meciuri pe care FC Timisoara le-a disputat pana acum, ambii acuzand oboseala, dar si usoare accidentari. Nici Iasmin Latovlevic, inlocuitorul lui Artiom Karamyan in partida din aceasta seara, nu se simte foarte bine, suferind o leziune la genunchiul stang.

Solutiile de pe banca de rezerve sunt Alexandru Curtean, Balazs Borbely, Vrsic si Scutaru. Vestea buna este ca Alexandru Bourceanu este apt de joc dupa ce si-a ispasit etapa de suspendare in jocul-tur. Alaturi de el, Sabau il va folosi cel mai probabil pe Borbely in centrul liniei defensive, Scutaru dovedindu-se lipsit de experienta in meciul de la Timisoara cu Stuttgart. "Plecam la Stuttgart constienti ca lucrurile s-au complicat dupa meciul de acasa. Chiar daca toti specialistii spun ca avem sanse mici, noi credem in ele asa cum sunt. Mergem cu dorinta de a ne califica, dar pentru asta sper sa se recupereze doi jucatori importanti, Nibombe si Cisovsky. Nu mergem sa fim naivi si iresponsabili. Trebuie sa atacam si sa inscriem. Dar nu ne putem face de ras, incat toata lumea sa atace, pentru ca Stuttgart va juca la asteptare. Are 2-0 si trebuie sa fim atenti", a spus Ioan Ovidiu Sabau.

In cazul in care problemele din centrul defensivei nu sunt iremediabile pana la ora fluierului de start al lui Roberto Rosetti, fundasii lui FC Timisoara de pe Mercedes Benz Arena vor fi Bonfim, Nibombe, Cisovsky si Latovlevic. La mijloc, Sabau se va baza pe Stelian Stancu, Bourceanu, Borbely si Curtean, in timp ce in avanposturi vor fi folositi, in lipsa lui Parks si Magera, "piticii" Gigel Bucur si Claudiu Ionescu, cuplu testat in derby-ul cu Unirea Urziceni (0-0) din etapa a patra a Ligii I. Exista si varianta, in cazul in care Latovlevic va fi indisponibil, ca Arman Karamyan sa evolueze pe postul de fundas stanga, iar Stelian Stancu sa fie mutat de pe flancul drept pe cel stang, locul lasat liber la mijloc urmand a fi acoperit de Alexandru Curtean.
 
Jucatorii banateni vor fi incurajati la Stuttgart de un grup de aproximativ 700 de suporteri, cea mai mare parte plecand din Timisoara in cursul zilei de ieri. Fanii din afara Romaniei, care nu au reusit sa intre in posesia biletelor pentru meciul din aceasta seara, le vor putea cumpara cu doua ore inainte de debutul partidei de la una dintre casele de tichete de la stadion special deschisa pentru ei. Pretul biletelor este de 27 euro si 52 de euro.
Partida VfB Stuttgart-FC Timisoara va fi condusa de o brigada din Italia, ce-l va avea la centru pe prestigiosul arbitru Roberto Rosetti, ajutat la cele doua linii de catre Paolo Calcagno si Stefano Ayroldi. Rosetti a mai arbitrat finala Campionatului European din 2008, castigata de Spania cu 1-0 in fata Germaniei.

VFb Stuttgart
» Un om fericit
De partea cealalta, Markus Babbel se poate considera un om fericit. Majoritatea indisponibililor, Ciprian Marica, Ricardo Osario, Christian Trasch, Khalid Boulahrouz, Jan Simak, Alexander Stolz si Roberto Hilbert, s-au pregatit normal la sesiunea de antrenament de ieri. Singurul care inca se afla sub atenta supraveghere a staff-ului medical este Martin Lanig, care nu va evolua in aceasta seara, in timp ce Artgur Boka si Alexandr Hleb sunt incerti. Desi au invins cu 2-0 la Timisoara, nemtii trateaza returul cu mare seriozitate. "Chiar daca am castigat cu 2-0 la Timisoara, trebuie sa ramanem realisti si concentrati, fiindca suntem doar cu un picior in Liga Campionilor si mai exista o mansa-retur. Liga Campionilor este obiectivul suprem al oricarei echipe. Ai parte de adversari si de excursii interesante si cunosti un alt stil de manageriat. Pentru renume si reputatie sportiva trebuie sa te califici in Liga Campionilor, altfel nu existi. Acum 6 ani ne-am dus la Manchester sa jucam cu United in grupe si toata lumea, chiar si pe tabela stadionului, scria Stuttgart cu doi de «d». A trebuit sa-i batem cu 2-1 ca sa fim un nume in Europa", a precizat directorul economic al svabilor, Ulrich Ruf.

Cele mai citite

Rezultate Liga Campionilor: FC Barcelona-Bayern Munchen 4-1/Manchester City- Sparta Praga 5-0

FC Barcelona a învins-o pe Bayern Munchen cu 4-1, miercuri seara, pe teren propriu, într-un meci din etapa a treia a Ligii Campionilor la...

Cofetăria bugetului: De ce lipsește frișca de pe tortul Fiscului?

România are cele mai mici încasări din TVA, deși taxele nu sunt mici. De ce? Evaziunea fiscală e la bază. Diferenţa dintre ce se...

Polonia face investiții majore în bazele militare americane din țară

Polonia continuă să investească în bazele militare în care sunt dislocaţi militarii americani, plănuind ca, în 2025, să aloce 200 de milioane de dolari...
Ultima oră
Pe aceeași temă