25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialDoar 8 persoane date disparute in urma prabusirii podului din Minnesota

Doar 8 persoane date disparute in urma prabusirii podului din Minnesota

Autoritatile americane au redus la opt numarul persoanelor presupuse a fi disparut in urma prabusirii unui pod peste fluviul Mississippi, in statul american Minnesota, relateaza, sambata, AP, preluata de Rompres, precizand ca aceasta cifra este cu mult mai mica decat estimarile facute dupa producerea catastrofei.

Cel putin cinci persoane si-au pierdut viata si 79 au fost ranite, miercuri, cand podul interstatal 35W s-a scufundat cu peste 18 metri in albia fluviului Mississippi, la o ora de trafic foarte intens.

Potrivit unui purtator de cuvant al departamentului de pompieri, echipele de interventie au reusit sa recupereze cadavrul celei de-a cincea victime – un sofer de auto-trailer care a fost cuprins de flacari imediat dupa catastrofa.

In cursul zilei de vineri, au fost vazute mai multe cadavre plutind in deriva in apele fluviului Mississippi, insa numarul persoanelor decedate, desi se astepta sa creasca, se pare ca va fi mai mic decat estimarile initiale.

Potrivit politiei locale, echipele de interventie cauta in continuare alte cadavre in 13 zone situate in amonte de locul unde s-a produs catastrofa, inclusiv patru vehicule partial scufundate. In acelasi timp, operatiuni de cautare sunt efectuate si de mai multe echipe de scafandri.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă