14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialDoar 1.700 de medici de familie din 11.500 vor putea activa in...

Doar 1.700 de medici de familie din 11.500 vor putea activa in iunie

Din cei 11.500 de medici de familie activi doar 1500 au semnat actele adiţionale de furnizare de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale pentru 2010. În baza documentelor se va desfăşura activitatea în iunie 2011, anunţă casele de sănătate, potrivit NewsIn .

Reprezentanţii medicilor de familie au precizat că vor cere în instanţă anularea actelor adiţionale de furnizare de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale pentru 2010 în baza cărora casele de sănătate au anuţat că se va desfăşura activitatea în iunie.

 „Am trimis deja o notificare Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate prin care solicităm anularea actelor adiţionale încheiate ulterior datei de 1 iunie. Prevederile acestora sunt nule şi acest lucru rezidă din faptul că de la 1 la 5 iunie nu există un contract în vigoare pe care actul adiţional să îl modifice sau să îl completeze”, a spus preşedintele Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie, dr. Doina Mihăilă.

Potrivit Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), cele mai multe acte adiţionale privind asistenţa medicală primară pentru iunie au fost încheiate în judeţul Vâlcea, 223, şi în Bucureşti, 208.

Până luni, în judeţele Bihor, Galaţi, Mureş, Neamţ şi Vrancea nu a fost încheiat niciun contract pe acest tip de asistenţă medicală.

 

De asemenea, medicii de familie au anunţat că nu semnează noul contract cadru şi că, începând de joi, vor lucra în regim exclusiv privat, în afara contractelor cu casele de asigurări. Ei au anunţat că nu vor mai acorda consultaţii gratuite începând de joi, pacienţii fiind astfel nevoiţi să plătească dacă vor să beneficieze de serviciile medicale ale acestora, potrivit preşedintelui Federaţiei Patronatelor Medicilor de Familie, dr. Doina Mihailă.

„Până miercuri, inclusiv am luat decizia de a nu taxa pacienţii, dar de joi trebuie să taxăm. Avem o relaţie veche de 12 ani cu pacienţii. Dar avem şi noi nişte angajaţi care trebuie să traiască, să fie plătiţi, avem şi costurile de întreţinere ale cabinetelor care trebuie plătite. Dacă noi nu acceptăm să intrăm într-un contract de acest gen, pacienţii rămân asiguraţi. Ei au nişte drepturi, plătesc nişte bani şi aceşti bani sunt gestionaţi de Casa Naţională de Asigurări”, a mai spus Mihăilă.

Cele mai citite

Pilonul II de pensii: Ce trebuie să știe participanții despre retragerea fondurilor și continuarea investițiilor

Contribuția la Pilonul II de pensii este reglementată prin lege și reprezintă un procent din salariul brut al fiecărui angajat. În prezent, aceasta este...

Pilonul II de pensii: Ce trebuie să știe participanții despre retragerea fondurilor și continuarea investițiilor

Contribuția la Pilonul II de pensii este reglementată prin lege și reprezintă un procent din salariul brut al fiecărui angajat. În prezent, aceasta este...

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă