16.2 C
București
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasăSpecialDNA face o nouă victimă

DNA face o nouă victimă

Update: DNA a început astăzi anchetarea unei alte persoane acuzată de trafic de influenţă. Astfel,  procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova efectuează cercetări penale faţă de inculpata MILITARU MANUELA, economist în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.

În cursul anului 2010, inculpata Militaru Manuela a pretins şi primit de la opt denunţători suma totală de 27.000 euro şi 3.000 lei, susţinând că are influenţă asupra unor persoane cu funcţii de conducere din cadrul unor instituţii publice din municipiul Craiova pe lângă care poate interveni în scopul angajării mai multor persoane. Astfel, Militaru Manuela a pretins şi primit sumele de bani menţionate mai sus pentru a interveni pe lângă persoane din conducerea unor instituţii precum Spitalului Clinic de Urgenţă nr. 1 Craiova, Direcţia de Sănătate Publică Dolj sau Garda de Mediu Dolj în scopul angajării unor persoane ca asistent medical sau economist.

Procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acesteia pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentată Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă.


Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au reţinut pe STOIAN VASILE, avocat în cadrul Baroului Bucureşti care este acuzat de trafic de influenţă.

În perioada februarie-martie 2011, inculpatul Stoian Vasile, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, a pretins de la un bărbat, prin intermediul a trei persoane, suma de 6.000 de euro pentru a interveni pe lângă un angajat din cadrul Institutului de Medicină Legală „Mina Minovici” în scopul obţinerii unui act medico legal care i-ar fi putut ameliora situaţia juridică.

Persoana de la care au fost pretinşi banii era cercetată în stare de arest preventiv pentru provocarea, pe fondul consumului de alcool, a unui accident de circulaţie soldat cu decesul a două persoane. Actul medical ce urma a fi obţinut prin acte de corupţie viza calcularea retroactivă a alcoolemiei până la o valoare sub limita răspunderii penale.

La data de 6 martie 2011, Stoian Vasile a primit de la cei trei intermediari suma de 3.500 euro şi 10.300 lei în scopul menţionat mai sus.

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 6 martie 2011, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore iar la data de 7 martie 2011 a fost prezentat Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pe un termen de 29 de zile.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală Anticorupţie şi Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă.


Cele mai citite

Netanyahu la un an de la atacul Hamas: „ Vom continua lupta”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu le-a promis luni seara compatrioţilor săi că va continua lupta până la atingerea obiectivelor de război stabilite de guvernul său,...

Ludovic Orban, apel către PNL: „Veniţi alături de mine să batem PSD în alegeri”

Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei și fost premier liberal, a făcut apel marți către membrii Partidului Național Liberal (PNL) să se alăture inițiativei...

Românii, înlocuiți la ei acasă

România face schimb de muncitori: Asiaticii vin, românii pleacă, într-un exod care pare că nu îngrijorează pe nimeni România se confruntă, de câțiva ani, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă