13.3 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSpecialDNA: Bogdan Hossu nu are calitate de învinuit sau inculpat în niciun...

DNA: Bogdan Hossu nu are calitate de învinuit sau inculpat în niciun dosar penal

Preşedintele Confederaţiei “Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, nu are calitate de învinuit sau inculpat în niciun dosar penal aflat pe rolul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precizează, miercuri, DNA într-un răspuns la solicitarea agenţiei MEDIAFAX.

Bogdan Hossu “nu are calitatea de învinuit sau inculpat în niciun dosar penal aflat pe rolul Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, se arată în răspunsul DNA.

Preşedintele Confederaţiei “Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, a anunţat, miercuri, că este cercetat de procurorii DNA, pentru fapte de corupţie în legătură cu atribuirea unor lucrări de reparaţii la două hoteluri aparţinând societăţii Alfa Hotels SRL.

Liderul “Cartel Alfa” a prezentat, într-o conferinţă de presă, un proces-verbal al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) din 31 ianuarie 2011, potrivit căruia procurorul Claudia Roşu s-a autosesizat în ceea ce-l priveşte pe Bogdan Hossu, în acelaşi dosar care îl viza şi pe fostul preşedinte al CNSLR-Frăţia Marius Petcu.

Faptele imputate lui Bogdan Hossu, aparent fără legătură cu cele ale lui Marius Petcu, erau legate de atribuirea preferenţială a unor contracte de reparaţii capitale la două hoteluri aparţinând SC Alfa Hotels SRL.

“În fapt, reparaţiile celor două hoteluri au fost realizate de o firmă din Focşani al cărei patron este nepotul liderului sindical Bogdan Hossu, iar lucrarea a fost atribuită în subantrepriză unei firme al cărei patron este ginerele acestuia”, se precizează în documentul prezentat de Hossu.

În conferinţa de presă, liderul sindical s-a apărat spunând că reparaţiile pentru cele două hoteluri – Hotelul Carpaţi din Predal şi Hotelul Parâng din Olăneşti – nici măcar nu au fost atribuite, pentru unul dintre ele licitaţia nefiind încheiată încă.

“Nepoţii mei au şapte şi nouă ani, e cam greu să aibă firme”, a spus Hossu.

El a precizat că toate documentele legate de acest dosar le-a primit “nu de la DNA, cum ar fi fost normal”, ci de la terţe persoane “din terţe părţi”, ele fiind fie folosite în instanţă, fie vehiculate în presă, fie “fac obiectul unor speculaţii”.

Hossu susţine că până în prezent nu a fost chemat niciodată la DNA, motiv pentru care, nemulţumit de faptul că nu a fost lăsat să răspundă acuzaţiilor, s-a adresat Inspecţiei judiciare a Consiliului Superior al Magistraturii, reclamând conduita procurorilor Claudia Roşu şi Lucian Papici, autorii documentelor care îl vizează.

Tribunalul Bucureşti l-a condamnat, în 8 decembrie 2011, pe Marius Petcu, fostul lider al CNSLR-Frăţia şi al Federaţiei Sanitas, la şapte ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie.

Marius Petcu a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în 21 aprilie 2011, pentru luare de mită, în formă continuată.

Procurorii au stabilit că, în perioada septembrie 2009 – martie 2011, în calitate de preşedinte al Federaţiei Sanitas, Petcu ar fi primit de la Petre Scrieciu, administratorul unei societăţi comerciale, denunţător în cauză, sume de bani totalizând 1.398.400 lei, în schimbul atribuirii către firma acestuia a unui contract de execuţie lucrări.

Potrivit procurorilor, banii au fost primiţi în mod repetat, câte 87.400 de lei lunar, o rată reprezentând aproximativ 20% din valoarea fiecărei situaţii de lucrări decontate în cadrul contractului care avea ca obiect construirea “Centrului de educaţie, perfecţionare şi recreere – Snagov”.

De asemenea, în 1 februarie 2011, Marius Petcu ar fi primit de la Scrieciu, prin intermediar, un imobil situat în staţiunea Predeal în valoare de 535.165 de lei. Scopul primirii acestui imobil a fost acela de a compensa unele tranşe din mită neplătite încă, cele aferente lunilor următoare, sau de a facilita obţinerea de către aceeaşi firmă a unei lucrări viitoare, au precizat procurorii DNA.

Marius Petcu a fost prins în 24 martie 2011 în timp ce lua 40.000 de euro de la Petre Scrieciu, sumă ce ar fi reprezentat o parte din banii ceruţi pentru ca firma omului de afaceri să execute lucrările de la Snagov.

Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...

Ministerul Finanțelor, sprijin de 12,5 miliarde pentru antreprenori. Cine poate beneficia de noua schemă IMM Plus

Ministerul Finanțelor a propus un buget de 12,5 miliarde de lei pentru sprijinul mediului de afaceri din România, prin intermediul programului IMM Plus. Proiectul asigură,...

Alegerile prezidenţiale ruse au început cu un vot anticipat în Extremul Orient rus. Scrutinul, în perioada 15-17 martie, primul de trei zile din istoria...

Un vot anticipat a început duminică, în alegerile prezidenţiale, în unele regiuni din Rusia, potrivit agenţiei oficiale ruse de presă Tass, relatează CNN. Votul...
Ultima oră
Pe aceeași temă