Procurorii Direcției Naționale Anticorupie au respins, luni, propunerea depusă de Sebastian Ghiță privind cauțiunea, după ce au evaluat garanțiile depuse de parlamentar.
Anchetatorii au luat această decizie în urma unei evaluări făcute de un specialist care a ajuns la concluzia că bunurile mobile și imobile de aproape 13 milioane de euro nu acoperă această sumă. Sunt bunuri aflate în cadrul unei societăți pe care deputatul a declarat că o controlează.
Potrivit unor surse judiciare deputatul mai are răgaz până în cursul zilei de joi pentru a depune toată suma de 13 milioane de euro pentru a putea achita cauțiunea pe care au impus-o procurorii DNA Ploiești. Dacă nu va reuși să depună suma de cerută de procuori, există probabilitatea de a se face o nouă cerere de reținere și arestare preventivă pe numele său.
Citește și: Surse: Sebastian Ghiță a depus la DNA garanţii mobiliare şi imobiliare drept cauțiune
La 31 martie, Sebastian Ghiță a depus garanții mobiliare și imobiliare în contul cauțiunii stabilite de procurori, în valoare de 13 milioane de euro. După ce a fost salvat de colegii săi de arestarea preventivă, procurorii DNA Ploiești i-au impus lui Sebastian Ghiță o cauțiune record de 13 milioane de euro. Însă anchetatorii spun că suma ar valora doar 10 la sută din valoarea averii sale.
Citește și: Decizia ÎCCJ: Sebastian Ghiță nu scapă de cauțiunea de 13 milioane de euro
Cercetările se fac în dosarul în care deputatul e acuzat de luare de mită și folosirea de informații care nu sunt destinate publicității, șantaj și cumpărare de influență. În această cauză, sunt implicați mai mulți politicieni, polițiști și procurori din județul Prahova, fiind cercetați în stare de arest preventiv procurorul Liviu Tudose, adjunctul șefului Parchetului Curții de Apel Ploiești, procurorul Aurelian Mihaila, fostul adjunct al aceluiași parchet, Constantin Ispas, fostul șef al DGA Prahova și Viorel Dosarul, fostul șef al Poliției Prahova.
Știre în curs de actualizare