9.8 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăSpecialDjokovic câştigă Turneul Campionilor: Nu puteam termina mai bine sezonul

Djokovic câştigă Turneul Campionilor: Nu puteam termina mai bine sezonul

Tenismanul sârb Novak Djokovic, cap de serie numărul 2, a câştigat pentru a treia oară Turneul Campionilor, după ce l-a învins, luni seară, la Londra, cu scorul de 6-3, 6-4, pe spaniolul Rafael Nadal, principalul favorit al competiţiei, conform Mediafax.

Djokovic, care a mai câştigat Turneul Campionilor în 2008 şi 2012, i-a egalat pe germanul Boris Becker şi pe americanul John McEnroe. Liderul victoriilor este elveţianul Roger Federer, care a câştigat turneul de şase ori.

“Nu puteam termina mai bine sezonul ATP, dar de acum mă gândesc la finala Cupei Davis. Această victorie îmi dă o motivaţie puternică pentru 2014. Am reuşit 22 de victorii consecutive în acest final de an şi este cea mai frumoasă serie a mea după cea reuşită în debutul lui 2011. Sunt fericit că mi-am revenit după ce Nadal m-a învins în semifinale la Roland-Garros şi în finala de la US Open. Rivalitatea noastră ne-a permis să ne împingem limitele la maxim. El a făcut un progres enorm pe suprafaţă dură şi a devenit un jucător complet. După finala de la US Open am înţeles ce am de făcut pentru a-l putea învinge din nou.Rezultatele arată că echipa mea a muncit foarte bine. După finala Cupei Davis voi merge la un turneu demonstrativ în Africa de Sud, apoi îmi voi lua o binemeritată pauză”, a spus Djokovic.

Rafael Nadal a afirmat că serviciul a făcut diferenţa în finala de la Londra. “În această seară am avut unele probleme la serviciu. El a servit bine şi asta a făcut diferenţa. În rest, am fost acolo. Am fost puţin ghinionist în finalul primului set, mi-a lipsit coerenţa. Djokovic a jucat mai bine decât mine şi nu pot decât să-l felicit.Am pierdut astăzi, dar nu-mi voi schimba cariera. Accept înfrângerile şi încerc să învăţ din ele. Sper să mă pot revanşa la Australian Open. Este incredibil că eu şi Djokovic am jucat deja de 39 de ori unul împotriva celuilalt, este un moment special în istoria tenisului”, a precizat Nadal. 

Rafael Nadal a pierdut a doua finală la Londra, după ce a mai fost învins de Roger Federer în 2010, dar şi-a păstrat poziţia de lider în clasamentul mondial.

Cele mai citite

Parlamentarii români au interzis pe platforma TikTok

Parlamentarii români au interzis pe TikTok. Atacul hackerilor asupra Parlamentului României, când infractorii cibernetici au reușit să sustragă multe documente, printre care și...

Ghiță Ciobanu speră la un ajutor pentru lână de 2 euro pe cap de oaie

Crescătorii de ovine tot mai speră să primească subvenția pentru lână, promisă aproape în fiecare an de oficialii de la Agricultură, dar care...

CSAT se reunește astăzi. Principala temă de pe ordinea de zi

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se reuneşte, astăzi, în şedinţă la Palatul Cotroceni.Săptămâna trecută, Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis...
Ultima oră
Pe aceeași temă