19.1 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialDiverta a închis 13 magazine în 2010

Diverta a închis 13 magazine în 2010

Casa de Insolvenţă Transilvania, administratorul judiciar al Diverta, anunţă că lanţul de retail aflat în insolvenţă şi-a redus în 2010 costurile operaţionale cu 35%.

De asemenea, în 2010 Diverta a închis 13 magazine şi a deschis 2 (în Sun Plaza Bucureşti şi Atrium Arad). Astfel, compania a încheiat anul 2010 cu o cifră de afaceri de 21 milioane euro şi estimează pentru anul acesta cel puţin menţinerea cifrei de afaceri.

“Măsurile luate în 2010 – reducerea costurilor operaţionale, închiderea magazinelor neprofitabile etc- precum şi stabilizarea pieţei vor influenţa pozitiv evoluţia profitului operaţional în 2011. Diverta a întreprins acţiuni în toate sectoarele pentru maximizarea profitabilităţii şi pentru 2011 societatea îşi propune un profit operaţional pozitiv,” a declarat Andreea Anghelof, Senior Partner CITR.

În prezent, reţeaua Diverta are 50 de magazine. În 2011, Diverta îşi propune să deschidă magazine noi, decizia depinzând de nivelul chiriei şi dimensiunea traficului.

Potrivit CITR, piaţa de carte a înregistrat în 2010 un trend descendent, concretizat într-o scădere cu aproximativ 15% comparativ cu 2009. Piaţa de carte străină a fost în scădere cu aproximativ 25% faţă de anul 2009, valoarea medie a coşului de cumpărături suferind la rândul său o scădere semnificativă.

“Anul trecut, la Diverta, vânzările au fost susţinute de promoţiile 3 la preţ de 2 (la 3 cărţi cumpărate, cea cu preţul cel mai mic este oferită gratuit) şi preţ unic.

În luna august 2010, Diverta a realiniat preţurile la carte şi s-au iniţiat campanile „Dai carte ai parte”‘ şi „Facem schimb de jucării”‘, campanii ce au adus un plus în vânzări, şi care au fost reluate începând cu ianuarie 2011 şi vor continua până în august 2011,” a adăugat Andreea Anghelof, Senior Partner CITR.

De asemenea, numărul evenimentelor organizate în reţeua de magazine a crescut faţă de prima parte a anului 2010, Diverta devenind gazdă pentru lansări de carte, lansări de media (Cataclysm), turnee, petreceri private, woorkshop-uri, parteneriate cu grădiniţele etc.

În prezent, Diverta este în perioada de observaţie şi lucrează împreună cu Casa de Insolvenţă Transilvania la planul de reorganizare al reţelei, care ar putea fi depus la începutul lunii mai 2011.

 

 

Cele mai citite

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...

Răsturnare de situație în opțiunile pentru Primăria Capitalei. Nicușor Dan a ajuns primul în intențiile de vot, înaintea lui Piedone

Nicușor Dan a ajuns primul în intențiile de vot pentru funcția de primar general al Capitalei iar principalul său contracandidat, Cristian Popescu Piedone, a...

CNPP: 423.532 beneficiari de pensii şi indemnizaţii prevăzute de legi speciale, în martie 2024

Un număr de 423.532 de persoane beneficiau, în luna martie 2024, de pensii şi indemnizaţii prevăzute de legi speciale, conform datelor centralizate de Casa...
Ultima oră
Pe aceeași temă