10.9 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăSpecialDisputa Bute–Andrade, cu casa inchisa

Disputa Bute–Andrade, cu casa inchisa

Meciul pentru titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, dintre pugilistul roman Lucian Bute si mexicanul Librado Andrade, ce va avea loc pe 29 noiembrie, in Quebec, se va disputa cu "casa inchisa", informeaza presa canadiana.
Potrivit site-ului canoe.ca, majoritatea biletelor pentru disputa ce va avea loc in arena Colisee Pepsi din Quebec s-au epuizat deja. "Asa cum mai multi observatori au anticipat, Colisee Pepsi va fi plin pana la refuz (mai mult de 15.000 de spectatori) pentru disputa– revansa dintre Bute si Andrade. Cele mai scumpe bilete si-au gasit cumparatori, iar celelalte tichete au fost si ele aproape toate vandute. Duminica dupa-amiaza, mai ramasesera doar cateva bilete unice si cateva perechi de tichete in galerii", noteaza sursa citata.

Bute si Andrade s-au intalnit in 24 octombrie 2008, in Bell Centre din Montreal, cand Bute a dominat 11 runde, insa a fost trimis la podea in cea de-a 12-a (si ultima), iar arbitrul a incheiat lupta cand romanul s-a ridicat. Astfel, Bute si-a aparat pentru a doua oara centura mondiala, impunandu-se la puncte. Andrade a afirmat, imediat dupa meci, ca arbitrul l-a favorizat pe Bute, incetand sa numere atunci cand romanul se afla la podea. Presa canadiana a scris, tot in acea perioada, ca arbitrul a numarat prea incet si romanul a fost salvat de gongul final.

Bute a castigat centura mondiala IBF in 20 octombrie 2007, la Montreal, dupa ce l-a invins prin KO in repriza a 11-a pe columbianul Berrio. De atunci, pugilistul roman si-a aparat de trei ori titlul mondial: in fata americanului Joppy (20 octombrie 2007), in fata mexicanului Andrade (25 octombrie 2008) si in fata columbianului Zuniga (14 martie 2009).
Lucian Bute (24-0, 19 KO) va incerca sa-si pastreze din nou centura de campion mondial IBF la categoria supermijlocie, la 28 noiembrie, impotriva lui Andrade (28-2, 21 KO).

Cele mai citite

Adolescent de 15 ani mort într-un accident pe un drum din județul Dolj

Un adolescent de 15 ani și-a pierdut viața duminică după-amiază într-un accident tragic pe drumul județean 561 B, la intrarea în satul Zăval, județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă