7 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSpecialDispozitivele descoperite în avioane din M. Britanie şi Dubai ar fi putut...

Dispozitivele descoperite în avioane din M. Britanie şi Dubai ar fi putut exploda

Coletele cu explozibil descoperite la bordul unor avioane din Marea Britanie şi din Dubai, cu destinaţia Statele Unite, ar fi putut exploda, au anunţat sâmbătă oficiali citaţi de AFP.

Dispozitivul descoperit vineri pe aeroportul East Midlands, din centrul Angliei, era “operaţional şi ar fi putut exploda”, a declarat ministrul britanic de Interne, Theresa May, în urma unei reuniuni a comitetului de urgenţă britanic Cobra.

La rândul său, comandantul poliţiei din Dubai, generalul Dahi Khalfane, a afirmat că pachetul interceptat pe aeroportul din Dubai, provenind din Yemen, ar fi putut exploda în avion.

O alertă mondială a fost declanşată vineri, după descoperirea unor pachete suspecte la bordul a două avioane cu destinaţia Statele Unite.

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, afirmase vineri că pachetul descoperit pe aeroportul East Midlands, din Marea Britanie, într-un avion cu destinaţia Statele Unite, şi un al doilea descoperit la Dubai conţineau material explozibil.

Autorităţile yemenite au confiscat sâmbătă 26 de colete suspecte şi au arestat angajaţi ai companiilor de transport aerian şi ai diviziei cargo a aeroportului internaţional din Sanaa, relatează Mediafax citând o sursă apropiată anchetatorilor.

“În paralel, angajaţi ai companiei de transport aerian şi ai diviziei cargo a aeroportului din Sanaa au fost arestaţi pentru interogare”, a adăugat această sursă, fără a preciza numărul arestărilor.

Aceste confiscări şi arestări face parte, potrivit sursei, din ancheta efectuată de autorităţile yemenite după interceptarea, la Dubai şi în Marea Britanie, a unor colete care conţineau explozibil provenind din Yemen.

Sâmbătă dimineaţă, un purtător de cuvânt oficial a anunţat lansarea unei anchete şi a afirmat că “Yemenul va continua să depună eforturi în domeniul luptei împotriva terorismului, în colaborare cu comunitatea internaţională”.

Pe de altă parte, reprezentanţa companiei americane UPS la Sanaa a încetat sâmbătă să mai primească pachete, au precizat mai mulţi clienţi.

 

Cele mai citite

România a învins Croația cu 26-24 în preliminariile EHF Euro 2024 la handbal feminin

Lorena Ostase a marcat miercuri nouă goluri, înlocuind-o cu succes pe Crina Pintea, retrasă de la naționala de handbal feminin. România a câștigat cu...

Erdogan se oferă pentru o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean

Președintele turc Tayip Recep Erdogan a declarat că Ankara continuă să susțină o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean și este gata să ofere o...
00:01:01

Un oficial al JO Paris 2024 spune că nu este nevoie de aer condiționat în satul atleților

Un oficial al JO Paris 2024 i-a asigurat săptămâna aceasta pe concurenți că apartamentele din satul atleților sunt adaptate la temperaturile verii, pe fondul...
Ultima oră
Pe aceeași temă