19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialDispozitivele descoperite în avioane din M. Britanie şi Dubai ar fi putut...

Dispozitivele descoperite în avioane din M. Britanie şi Dubai ar fi putut exploda

Coletele cu explozibil descoperite la bordul unor avioane din Marea Britanie şi din Dubai, cu destinaţia Statele Unite, ar fi putut exploda, au anunţat sâmbătă oficiali citaţi de AFP.

Dispozitivul descoperit vineri pe aeroportul East Midlands, din centrul Angliei, era „operaţional şi ar fi putut exploda”, a declarat ministrul britanic de Interne, Theresa May, în urma unei reuniuni a comitetului de urgenţă britanic Cobra.

La rândul său, comandantul poliţiei din Dubai, generalul Dahi Khalfane, a afirmat că pachetul interceptat pe aeroportul din Dubai, provenind din Yemen, ar fi putut exploda în avion.

O alertă mondială a fost declanşată vineri, după descoperirea unor pachete suspecte la bordul a două avioane cu destinaţia Statele Unite.

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, afirmase vineri că pachetul descoperit pe aeroportul East Midlands, din Marea Britanie, într-un avion cu destinaţia Statele Unite, şi un al doilea descoperit la Dubai conţineau material explozibil.

Autorităţile yemenite au confiscat sâmbătă 26 de colete suspecte şi au arestat angajaţi ai companiilor de transport aerian şi ai diviziei cargo a aeroportului internaţional din Sanaa, relatează Mediafax citând o sursă apropiată anchetatorilor.

„În paralel, angajaţi ai companiei de transport aerian şi ai diviziei cargo a aeroportului din Sanaa au fost arestaţi pentru interogare”, a adăugat această sursă, fără a preciza numărul arestărilor.

Aceste confiscări şi arestări face parte, potrivit sursei, din ancheta efectuată de autorităţile yemenite după interceptarea, la Dubai şi în Marea Britanie, a unor colete care conţineau explozibil provenind din Yemen.

Sâmbătă dimineaţă, un purtător de cuvânt oficial a anunţat lansarea unei anchete şi a afirmat că „Yemenul va continua să depună eforturi în domeniul luptei împotriva terorismului, în colaborare cu comunitatea internaţională”.

Pe de altă parte, reprezentanţa companiei americane UPS la Sanaa a încetat sâmbătă să mai primească pachete, au precizat mai mulţi clienţi.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă