10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialDisciplina militară a învins în PDL

Disciplina militară a învins în PDL

PDL este un partid în care membrii au dat dovadă de o disciplină exact ca în armată. La alegerile din cadrul organizaţiei Cluj-Napoca, pentru cele mai importante posturi din ierarhia de partid au existat candidaţi unici.

Primarul Sorin Apostu a câştigat, sâmbătă, alegerile pentru funcţai de preşedinte al PDL Cluj-Napoca, cu 211 voturi din 222. Împotriva sa au votat zece pedelişti, iar un vot a fost declarat nul.

Sorin Apostu şi-a bazat discursul, ţinut înaintea votului, pe trecerea în revistă a proiectelor pe care le-a demarat ca primar.

“Consider că azi a fost dat un vot pozitiv întregii echipe. Doresc să aduc administraţia în politică, asta va însemna că fiecare membru al partidului se va preocupa de ceea ce doresc clujenii. Mă interesează ca dorinţele lor să devină proiecte, iar proiectele să devină fapte. Sunt sigur că doar împreună putem reuşi şi mai cred că nu există partid la putere sau partid în Opoziţie în Cluj-Napoca atâta timp cât este vorba de binele cetăţenilor”, a spus Apostu după încheierea alegerilor.

Hărdău a predat ştafeta, dar rămâne în conducere

Primarul a preluat mandatul de preşedinte de la fostul ministru al Educaţiei, Mihail Hărdău, care a condus PDL Cluj-Napoca 11 ani şi care a povestit că a preluat coordonarea filialei la rugămintea lui Emil Boc şi că, iniţial trebuia să facă acest lucru doar pentru şase luni.

Senatorul clujean a spus în discursul său, citit cu ocazia predării ştafetei, că PDL ar trebui să nu adopte extremele în comunicarea sa cu cetăţenii şi să nu se treacă de la polul comunicării austerităţii la cel al creşterii economice.

“Este nevoie de consecvenţă în comunicarea publică şi de un discurs moderat pentru că un om cu un venit mediu sau minim nu îşi evaluează existenţa în funcţie de procentele pozitive publicate pe Eurostat şi nu urmăreşte avid rapoartele trimestriale la nivelul Uniunii Europene. Prin urmare nu este timpul să hrănim spaţiul public cu declaraţii hazardate, cu iz electoral şi foarte probabil fără acoperire”, a afirmat Mihail Hărdău. El a candidat sâmbătă pentru una din cele două funcţii de primvicepreşedinte. Celălalt post a fost câştigat de consilierul local Adrian Popa, fost viceprimar şi fost preşedinte al filialei municipale a PNL, partid din care a plecat în anul 2008.

La alegerile de sâmbătă, consilierul local Gheorghe Şurubaru, directorul Regionalei CFR, a devenit secretar general. De asemenea, consilierul local şi directorul SC Electrica Transilvania Nord, Roland El Hayes, şi Ovidiu Câmpean, angajat al Primăriei Cluj-Napoca, au devenit secretari generali adjuncţi. Adversarii partidului de guvernare au remarcat faptul că printre membrii noii conduceri a PDL Cluj se află unii care au primit porecle precum “fifty-fifty”, “domnul Trandafir” ori “directorul-megawatt”.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, o dată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă