13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialDirectorul SIE, Teodor Meleşcanu, decorat de statul polonez

Directorul SIE, Teodor Meleşcanu, decorat de statul polonez

Ministrul polonez de externe, Radoslaw Sikorski, i-a înmânat, miercuri, directorului SIE, Teodor Meleşcanu, o înaltă distincţie oferită de preşedintele Bronislaw Komorowski, pentru merite deosebite în dezvoltarea relaţiilor româno-poloneze, transmite Mediafax.

Radoslaw Sikorski a punctat, în laudatio, o serie de realizări ale carierei lui Meleşcanu. Ministrul polonez a spus că România a început “să se despartă de trecutul său şi să se reorienteze către spaţiul euroatlantic” în perioada 1992-1996, când Teodor Meleşcanu a condus diplomaţia română. De altfel, în 1993, Meleşcanu a fost cel care a semnat Tratatul de prietenie şi colaborare dintre România şi Polonia. Totodată, şeful diplomaţiei de la Varşovia a menţionat faptul că relaţiile militare şi politice dintre România şi Polonia s-au intensificat între 2007-2008, când Meleşcanu a fost ministru al Apărării.

Directorul SIE a precizat că este onorat de primirea Crucii de Comandor al Ordinului de Merit al Republicii Poloneze, dar a subliniat că evenimentul este “mult mai mult decât un moment individual, pentru că onorează parteneriatul constant” al României cu Polonia.

La ceremonia de la Ambasada Poloniei a luat cuvântul şi Titus Corlăţean, care a spus că Teodor Meleşcanu a fost unul dintre miniştrii care “au deschis porţile pentru o nouă generaţie”, printre care s-a numărat şi actualul ministru de externe.

Printre participanţii la eveniment s-au aflat de asemenea consilierii prezidenţiali Iulian Chifu şi Iulian Fota, secretarul de stat în MAE George Ciamba, precum şi noul ambasador al României în Polonia, Ovidiu Dranga.

Cele mai citite

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...
Ultima oră
Pe aceeași temă