33.5 C
București
miercuri, 19 iunie 2024
AcasăSpecialDirectorul Loteriei Române, Mihai Păduraru, a fost demis, după 11 zile în...

Directorul Loteriei Române, Mihai Păduraru, a fost demis, după 11 zile în funcție

Directorul Loteriei Române, Mihai Păduraru, a fost demis, printr-o decizie a Consiliului de Administrație, după ce, fusese numit în funcție, pe 10 august, în locul lui Marius Pantea. Păduraru a fost eliberat din funcție printr-o decizie a Consiliului de Administrație, scrie Digi24. Director interimar în locul lui Mihai Păduraru este, începând de luni, Dănuț Sporea, șeful Direcției Economice.

Joia trecută, Păduraru a anunțat Consiliul de Administrație că ar fi semnat un contract de 7,2 milioane de euro privind achiziția unei noi rețele informatice pentru companie și a peste 2.000 de terminale. Achiziția ar ridica însă suspiciuni, în condițiile în care prețul ar fi supraevaluat.

Deși ar fi primit o ofertă gratuită, care ar fi scutit compania de o cheltuială de ordinul milioanelor de euro, conducerea Loteriei a refuzat-o. Achiziția urma să se facă printr-o firmă abonată la contracte din bani publici, care n-are niciun fel de experiență în domeniu. Liderul mondial în branșă a participat la licitație, dar s-a retras, după ce a văzut că în caietul de sarcini au fost trecute clauze restrictive. Această achiziție continuă seria contractelor păguboase, care au costat Loteria cu peste un miliard de euro, în ultimii 24 de ani.

 

 

Știre în curs de actualizare

Cele mai citite

Cinci ani mai târziu… Directiva DSM a UE eșuează în fața artiștilor interpreți și executanți români și europeni

Un raport publicat recent cu privire la "Impactul Directivei DSM asupra artiștilor și muzicienilor din UE", bazat pe un sondaj aplicat în rândul a...

Multimilionarii Ucrainei, învinși de săracii lui Edi

Înaintea primului meci din Campionatul European, de la München, presa din Ucraina spunea că echipa României este „foarte slabă, formată din jucători de Serie B...

Instanța a respins cererea One United Properties de a cenzura investigațiile PUTEREA

Milionarul român vrea să i se scrie numai de bine. În caz că sapi mai mult decât trebuie în afacerea lui, te dă...
Ultima oră
Pe aceeași temă