10.2 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialDirectorul firmelor Selina cere Parchetului să fie audiat şi confruntat cu ministrul...

Directorul firmelor Selina cere Parchetului să fie audiat şi confruntat cu ministrul Şova

Directorul grupului de firme Selina, Călin Roman, cere Parchetului Tribunalului Bihor să fie audiat şi confruntat cu ministrul Dan Şova, care l-a denunţat pentru o presupusă tentativă de mituire a sa, iar reprezentanţii grupului spun că “nu a existat nicio discuţie în sensul oferirii vreunei sume”.

Grupul de firme Selina – al cărui director general, Călin Roman, a fost denunţat de ministrul Dan Şova pentru o presupusă tentativă de mituire a sa – a transmis, joi seară, un comunicat în care se arată că informaţiile vehiculate nu sunt reale, în sensul că în timpul întâlnirii dintre Roman şi ministru, la Beijing, “nu a existat nicio discuţie în sensul oferirii vreunei sume de bani”, transmite Mediafax.

“În ceea ce priveşte informaţiile apărute azi (joi – n.r.), în mass-media, referitoare la o pretinsă tentativă de dare de mită, dorim să precizăm că nu a existat nicio discuţie în sensul oferirii vreunei sume de bani. În acest sens, ne-am pus la dispoziţia organelor de anchetă penală, solicitând audierea de urgenţă pentru orice fel de clarificări ar fi necesare în vederea lămuririi acestei situaţii”, se arată în comunicat.

Citeşte şi: Semnele de întrebare din cazul de corupţie denunţat de Şova

Documentul are ataşată şi o cerere adresată Parchetului Tribunalului Bihor, conform căreia directorul Călin Roman, prin avocatul Răzvan Doseanu, solicită audierea de urgenţă şi chiar confruntarea faţă în faţă cu Dan Şova.

“Solicit respectuos audierea mea de urgenţă pentru a da toate lămuririle necesare raportat la informaţiile apărute în mass-media, în legătură cu pretinsa faptă penală săvârşită de subsemnatul şi semnalată de către ministrul Dan Şova. Solicit, de asemenea, confruntarea de urgenţă cu numitul Şova Dan în situaţia în care există contradicţii între declaraţiile noastre”, se arată în cererea transmisă Parchetului.

Ministrul Dan Şova a declarat, joi, pentru MEDIAFAX că a depus o plângere penală la DNA împotriva reprezentantului unei mari companii care, în timpul vizitei făcute în China, a încercat să îl mituiască pentru a obţine un contract vizând construcţia unui tronson de autostradă.

Ministrul nu a dezvăluit cine este cel care ar fi vrut să-l corupă.

Surse judiciare declarau pentru gândul.info că numele omului de afaceri este Călin Roman.

Plângerea ministrului Dan Şova a fost trimisă de DNA, care şi-a declinat competenţa în acest caz, Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Bihor, Cristian Ardelean, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că plângerea ministrului Dan Şova privind o tentativă de mituire a sa de către reprezentantul unei firme a fost înregistrată la instituţia pe care o reprezintă, pe numele omului de afaceri Călin Roman.

Cristian Ardelean a afirmat că în dosar se află plângerea ministrului Şova şi câteva acte, printre care şi cartea de vizită a lui Călin Roman.

Potrivit sursei citate, cercetările se află în fază incipientă în acest caz.

“În denunţ este indicat numele unui martor care ar fi asistat la discuţii”, a adăugat Ardelean, potrivit căruia acesta va fi chemat la audieri.

Călin Roman este directorul general al grupului de firme Selina, patronat de Beniamin Rus.

Călin Roman nu a putut fi contactat, însă patronul companiei, Beniamin Rus, a declarat că acuzaţiile aduse omului de afaceri nu sunt reale.

“Călin Roman a fost într-adevăr în China. Eu trebuia să mă duc în China. Am fost invitat personal. Ştiam că merg Corlăţean şi Şova. Dacă aveam astfel de intenţii sau preocupări, mergeam şi discutam eu. Acuzaţiile care i se aduc domnului Roman nu sunt reale”, a declarat Rus pentru corespondentul MEDIAFAX.

Grupul Selina cuprinde cinci firme – Selina S.R.L., Trameco S.A, Drumuri Bihor S.A., Selina Invest S.R.L. şi Selina Kurdistan -, specializate în construcţii, lucrări de infrastructură, transport si mecanizare, iar consorţiul are peste 1.500 de angajaţi şi peste 400 de utilaje şi echipamente, potrivit site-ului companiei.

Printre activităţile grupului se numără: construcţii civile şi industriale, restaurări de monumente istorice, lucrări de instalaţii, alimentare cu apă, canalizări, sanitare, electrice, încălzire şi climatizare, staţii de pompare şi staţii de epurare a apelor uzate, construcţii de drumuri şi autostrăzi, construcţii de poduri şi podeţe, construcţii hidrotehnice, îmbunătaţiri funciare, gospodărirea apelor, combaterea eroziunii solului, închideri de mine, ecologizări şi iazuri de decantare, transporturi şi mecanizare, închiriere utilaje, dezvoltare şi promovare imobiliară şi activităţi de turism.

Cele mai citite

Germania arestează trei persoane suspectate că au colaborat cu serviciile secrete chineze

Trei germani au fost arestați sub suspiciunea că au colaborat cu serviciile secrete chineze. Se pare că aceștia au predat tehnologie care ar putea...

UNSAR: 8 din 10 şoferi vor să ştie cât a fost valoarea despăgubirii achitate

Opt din zece şoferi (81%) şi-ar dori ca, în cazul în care suferă pagube în accidente rutiere şi sunt despăgubiţi de poliţa RCA a...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă