15.5 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăSpecialDirectorul concursului Miss World Mexic a fost asasinat

Directorul concursului Miss World Mexic a fost asasinat

Directorul competiției Miss World Mexic, Hugo Rubén Castellanos, a fost împușcat, informează BBC citat de Agerpres.

Anunțul oficial a fost făcut luni de Parchetul local.

Înainte de a fi ucis, directorul a asistat, sâmbătă, la un concurs de frumusețe care a avut loc în nord-estul Mexicului.

Hugo Rubén Castellanos a fost omorât în orașul Culiacan după ce a fost răpit, alături de încă două persoane, dintr-un bar, duminică dimineață, la doar câteva ore după ce o încoronase pe câștigătoarea concursului Miss Sinaloa. Cele două persoane au fost eliberate ulterior, însă corpul lui Castellanos a fost găsit într-un autovehicul furat, găurit de gloanțe. Motivul din spatele asasinatului este încă necunoscut.

Martorii au declarat că directorul Miss World Mexic a participat la petrecerea dată în cinstea concurentelor la Miss Sinaloa, apoi s-a dus la barul din care a fost răpit.

Răpirile și crimele nu sunt un lucru neobișnuit în Sinaloa, locul în care s-a născut temutul ”lord al drogurilor”, Joaquin “El Chapo” Guzman, mai arată sursa citată. Numărul asasinatelor a crescut după ce Guzman a fost prins din nou de autorități, în ianuarie. Potrivit analiștilor, acest lucru este cauzat de rivalitățile dintre bandele de gangsteri care încearcă să preia controlul în regiune de la cartelul condus de Guzman.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Agent Green dezvăluie cum se distrug pădurile din Munții Rodnei

Organizația Agent Green difuzează cel de-al treilea episod al serialului ”Jaf în Parcul Național Munții Rodnei”, în care prezintă situația de pe raza Ocolului...

Agent Green dezvăluie cum se distrug pădurile din Munții Rodnei

Organizația Agent Green difuzează cel de-al treilea episod al serialului ”Jaf în Parcul Național Munții Rodnei”, în care prezintă situația de pe raza Ocolului...

Premierul Ciolacu, liderul PSD, întoarce armele contra UDMR. “Niciodată, dar niciodată, Ţinutul Secuiesc nu va avea autonomie”

Premierul Marcel Ciolacu, președinte al PSD și posibil candidat la funcția de președinte al României, a transmis un mesaj categoric împotriva tendințelor autonomiste ale...
Ultima oră
Pe aceeași temă