14.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialDirectorul companiei care deţine site-ul Ashley Madison a demisionat

Directorul companiei care deţine site-ul Ashley Madison a demisionat

Directorul companiei Avid Life Media, care deţine controversatul site Ashley Madison, a demisionat, vineri. Noel Biderman este implicat într-un scandal uriaş în America de Nord, după publicarea pe internet a datelor personale ale celor 37 milioane de utilizatori ai săi, în urma unui atac cibernetic, informează Mediafax. 

“Această schimbare este în interesul companiei şi ne permite să continuăm să asigurăm tot suportul de care au nevoie membrii site-ului nostru şi angajaţii noştri. Suntem hotărâţi să ne păstrăm angajamentul faţă de clienţii noştri”, se afirmă în comunicatul oficial dat publicităţii de compania Avid Life Media. “Ne adaptăm într-o manieră activă în urma atacului cibernetic comis de acei infractori asupra afacerii noastre şi a intimităţii membrilor site-ului nostru. Vom continua să asigurăm accesul la platformele noastre unice pentru toţi clienţii noştri din lumea întreagă”, se afirmă în acelaşi comunicat de presă, informează people.com.

Citeşte şi: Scandalul Ashley Madison, sursă de inspirație pentru un serial TV

Mai multe personalităţi din America de Nord au fost vizate în ultimele zile de dezvăluirile publicate pe internet despre activităţile lor pe site-ul Ashley Madison, care se adresează persoanelor căsătorite aflate în căutarea unei aventuri, cu ajutorul acestei platforme online.

După ce un grup de piraţi cibernetici au accesat ilegal conturile internauţilor de pe site-ul Ashley Madison, publicând săptămâna trecută informaţii personale ale acestora – iar unele dintre ele au inclus adresele de e-mail ale unor oficiali guvernamentali americani -, atacul cibernetic a generat mai multe tentative de şantaj şi cel puţin două sinucideri, potrivit Poliţiei din Toronto.

Josh Duggar, un star de reality show şi susţinător al campaniilor ce promovează valorile familiale, participant la emisiunea “19 Kids and Counting”, produsă de TLC, s-a văzut nevoit să îi ceară scuze în mod public soţiei sale, după ce mai multe detalii despre contul pe care şi-l crease pe site-ul Ashley Madison au fost dezvăluite în urma acelui atac cibernetic. Apoi, în această săptămână, Josh Duggar a recunoscut în mod public că şi-a înşelat soţia şi s-a internat într-o clinică de dezintoxicare.

De asemenea, Sam Rader, un star al platformei YouTube, a recunoscut că şi-a creat şi el un cont pe site-ul Ashley Madison. În schimb, Hunter Biden, fiul vicepreşedintelui american Joe Biden, a negat faptul că ar fi fost membru activ al site-ului, deşi adresa lui de e-mail a fost identificată în datele informatice publicate online în urma acelui atac cibernetic.

Nicole “Snooki” Polizzi, o vedetă de reality show din Statele Unite, a făcut la rândul ei mai multe declaraţii publice, în care şi-a apărat familia, după apariţia în presa americană a unor zvonuri despre infidelitatea soţului ei, Jionni LaValle, care ar fi deţinut şi el un cont pe site-ul Ashley Madison.

Site-ul Ashley Madison şi compania care îl deţine, Avid Life Media, au fost date în judecată, recent, atât în Canada, cât şi în Statele Unite, de utilizatori care le acuză de neglijenţă, violarea intimităţii şi inducere de stres emoţional.

Până la numirea unui nou CEO, compania Avid Life Media va fi condusă de actualul consiliu de administraţie.

Ashley Madison este un serviciu online canadian destinat întâlnirilor între adulţi, ce funcţionează ca o platformă de socializare care se adresează utilizatorilor căsătoriţi sau care sunt deja angajaţi într-o relaţie stabilă dar care îşi doresc o aventură. Site-ul a fost lansat în anul 2001, iar numele său a fost creat prin alăturarea a două dintre cele mai populare prenume feminine din America de Nord (“Ashley” şi “Madison”).

Potrivit specialiştilor, site-ul Ashley Madison are în 2015 o medie de peste 124 de milioane de accesări în fiecare lună şi ocupă locul al 18-lea în topul celor mai populare site-uri pentru adulţi din lume.

 

Cele mai citite

Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. Obiceiuri și tradiții

Aproximativ două milioane de români își serbează ziua de nume mâine, 21 mai, de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. Această sărbătoare are o semnificație...

Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. Obiceiuri și tradiții

Aproximativ două milioane de români își serbează ziua de nume mâine, 21 mai, de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. Această sărbătoare are o semnificație...

Un grup de activiști pro-Palestina a instalat în semn de protest mai multe corturi în campusul Universității București

Un grup de activiști, care se identifică pe rețelele sociale cu numele „Solidaritate România-Palestina”, a instalat mai multe corturi în campusul Universității București, anunțând...
Ultima oră
Pe aceeași temă