9.4 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăSpecialDirectorul Administraţiei Bazinale de Ape Olt şi un om de afaceri vâlcean,...

Directorul Administraţiei Bazinale de Ape Olt şi un om de afaceri vâlcean, reţinuţi de DNA Piteşti

Directorul Administraţiei Bazinale de Ape Olt, Dorin Dobrişan, şi un om de afaceri vâlcean, Ovidiu Ciogescu, patron al SC Electro Vâlcea SRL, au fost reţinuţi, miercuri seară, de către procurorii DNA – Serviciul Teritorial Piteşti pentru fapte de corupţie, potrivit NewsIn.

Potrivit apărătorilor celor doi, infracţiunile care îi vizează pe aceştia sunt cuprinse într-un dosar de 18.000 de pagini şi datează din anul 2008. când  Dorin Dobrişan a fost director al filialei Vâlcea a CEC.

Dobrişan nu a făcut nici o declaraţie înainte de a fi urcat în duba poliţiei, în schimb avocatul său a precizat că faptele de care este acuzat clientul său nu au legătură cu funcţia actuală, de director al Direcţiei Apelor Olt, ci cu cea ocupată anterior, de director al unei sucursale bancare.

“Banca pe care o conducea domnul Dobrişan avea relaţii contractuale cu o serie de firme, iar mare parte dintre faptele de care este acuzat sunt fapte obişnuite, normale, de serviciu”, a declarat avocatul lui Dobrişan. Anchetatorii nu au precizat, deocamdată, ce acuzaţii i se aduc fostului director al CEC Vâlcea şi pe cine anume ar fi prejudiciat acesta.

Cu două ore înainte de reţinerea directorului Direcţiei Apelor Olt, procurorii DNA Serviciul Teritorial Piteşti au dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui Ovidiu Ciogescu, patronul firmei Electro Vâlcea. Reţinerea bărbatului a fost dispusă după mai multe ore de audieri şi se pare că are legătură cu cazul lui Dorin Dobrişan.

Procurorii DNA au percheziţionat miercuri şi sediul firmei din Rm. Vâlcea, dar şi sediul Direcţiei Apelor Olt, din Rm. Vâlcea, mai multe cutii cu documente şi înscrisuri fiind aduse la Piteşti, unde au avut loc audierile.

Dobrişan a fost luat de acasă de poliţişti în cursul dimineţii de miercuri şi adus în jurul orei 11.30 la sediul Direcţiei Apelor Olt, din Rm. Vâlcea, unde a fost audiat de procurorii DNA Serviciul Teritorial Piteşti. Dorin Dobrişan este membru PDL şi a deţinut până anul trecut funcţia de director la CEC Vâlcea, anterior fiind directorul BCR Vâlcea.

Cele mai citite

Jumătate dintre mamela sub 14 ani dib UE se află în România

În România, în 2022, erau înregistrate peste 7.000 de mame minore, relevă documente al Ministerului Familiei, potrivit cărora numărul acestora a fost cu...

Peste 13.500 de bugetari angajați în numai un an

În luna decembrie a anului trecut, numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era de 1.292.559. Făcând o scurtă analiză,...

Nae Caranfil, regizorul:”Nici la Hollywood nu prea mai sunt bani”

La Dialogurile Puterii, un invitat special, regizorul Nae Caranfil, cu modestia creatorului, vorbește despre filme, despre trecutul și viitorul cinematografiei, dar și despre...
Ultima oră
Pe aceeași temă