19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialDirectia Vamala Cluj va inchide punctul din Tarnaveni

Directia Vamala Cluj va inchide punctul din Tarnaveni

Punctul vamal din localitatea mureseana Tarnaveni va fi inchis pana la sfarsitul acestui an. Deci-zia a fost luata de conducerea Directiei Vamale Cluj, care considera ca acest obiectiv s-a dovedit a fi ineficient. De asemenea, ar putea fi inchis in scurt timp, din aceeasi cauza, si punctul vamal Reghin.
Potrivit prefectului de Mures, Ciprian Dobre, acesta va ramane deocamdata in functiune datorita activitatilor de export din zona. „Prin acest punct vamal se deruleaza la export o varietate mare de marfuri, produse ale industriei locale, fapt ce a permis o crestere economica a zonei, absorbtia fortei de munca si reducerea somajului”, a spus reprezentantul Guvernului in teritoriu.
Potrivit sursei citate, decizia de mentinere a activitatii la punctul vamal Reghin s-a luat tinandu-se cont de activitatea desfasurata aici, unde se efectueaza operatiuni vamale pentru un numar de aproximativ 90 de agenti economici din jumatatea nordica a judetului. „Pentru agentii economici din zona, mentinerea in continuare a punctului vamal Reghin inseamna, printre altele, economisirea timpului”, a adaugat prefectul. El a completat ca de la 1 ianuarie 2007, toate punctele vamale regionale vor fi inchise.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă