23.2 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăSpecialDiplomaţii prezenţi la Suceava: Bucovina este o zonă minunată şi trebuie promovată

Diplomaţii prezenţi la Suceava: Bucovina este o zonă minunată şi trebuie promovată

Reprezentanţii mai multor misiuni diplomatice acreditaţi la Bucureşti care şi-au petrecut week-endul în Bucovina, unde au vizitat mănăstiri şi au participat la manifestări din proiectul “Crăciun în Bucovina”, s-au arătat încântaţi de această vizită, apreciind locurile şi ospitalitatea.

Vicedecanul corpului diplomatic acreditat la Bucureşti, ambasadorul Libanului, Mohammed El Dib, a mulţumit, duminică, la Consiliul Judeţean Suceava, în numele întregului grup, pentru ospitalitatea cu care au fost trataţi de gazde, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a arătat că Suceava este un judeţ minunat şi că acţiuni de promovare de genul celei care se desfăşoară acum în Bucovina sunt binevenite.
“Să nu vă faceţi nicio grijă în privinţa acestei regiuni minunate. Criza nu poate fi o problemă atât timp cât faceţi o promovarea de genul acesta”, a spus ambasadorul Libanului.
El a subliniat că cele două elemente importante ale zonei sunt peisajele şi obiectivele turistice, dar şi modul în care preşedintele Consiliului Judeţean Suceava le promovează.

Reprezentanţii misiunilor diplomatice au ajuns, duminică după-amiaza, la sediul Consiliului Judeţean Suceava unde au primit din partea autorităţilor câte un album cu fotografii făcute pe parcursul vizitei acestora în Bucovina, dar şi materiale de promovare turistică.
Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, i-a oferit o icoană, ambasadorului Ciprului, Spyros Attas, care şi-a sărbătorit ziua de naştere, sâmbătă, în Bucovina.

Reprezentanţi ai unor misiuni diplomatice acreditaţi la Bucureşti, printre care Cehia, Croaţia, Liban, Bosnia Herţegovina, Republica Moldova, Mexic, Chile, China, Filipine, sau India, au vizitat, sâmbătă, Mănăstirea Humorului şi apoi Mănăstirea Voroneţ, unde au luat masa, fiind servite produse de post, iar duminică au vizitat Mănăstirea Suceviţa.

Ei au fost însoţiţi de prefectul de Suceava, Sorin Popescu, şi de conducerea Consiliului Judeţean.
Diplomaţii au participat, sâmbătă după-amiază, la Gura Humorului, la mai multe acţiuni incluse în programul “Crăciun în Bucovina”, fiind plimbaţi cu sănii, şarete sau caleşti şi au asistat la reprezentaţii ale unor grupuri de mascaţi, colindători şi urători şi au degustat din preparatele tradiţionale bucovinene.

Cele mai citite

EURO 2024: Remiză între Scoția și Elveția 1-1 la Koln

Scoția și Elveția au remizat, scor 1-1, în al doilea meci al zilei din grupa A de la Campionatul European, transmis de postul Pro...

EURO 2024: Remiză între Scoția și Elveția 1-1 la Koln

Scoția și Elveția au remizat, scor 1-1, în al doilea meci al zilei din grupa A de la Campionatul European, transmis de postul Pro...

Purtător de cuvânt armata israeliană: E “praf în ochi” ideea că am putea “face să dispară” Hamas

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a apreciat miercuri drept "praf în ochi" ideea că am putea "face să dispară" Hamas, împotriva căruia Israelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă