19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialDinamo, victorii pe linie pe teren propriu

Dinamo, victorii pe linie pe teren propriu

Dupa victoria cu 1-0 in fata celor de la FC National, Dinamo a pastrat distanta de 11 puncte fata de Steaua, ocupanta locului secund al clasamentului Ligii I. Mai mult, „cainii” au reusit performanta de a nu pierde nici un punct in cele 15 partide disputate in acest sezon pe teren propriu in campionat si in Cupa UEFA. „A fost un meci foarte greu. Sunt foarte multumit, sunt ani de cand nu a mai castigat Dinamo toate meciurile acasa”, a afirmat Cristian Borcea.
Dinamo s-a impus cu greu in fata bancarilor, desi „cainii” au dominat duelul extremelor de la un capat la altul. Mircea Rednic nu a tinut cont ca echipa sa va infrunta „lanterna rosie”, trimitand in teren cel mai bun 11 de care dispunea. De partea cealalta, FC National, cu Sorin Cartu pe banca, a venit in „Groapa” cu gandul de a smulge un punct liderului Ligii I. Astfel, alb-rosii s-au instalat in jumatatea adversa inca din primul minut, insa sistemul impus de Sorinaccio a dat roade. O data cu trecerea timpului, presiunea dinamovista devenea tot mai intensa si doar goalkeeper-ul bancarilor, Eugen Nae, a facut ca tabela sa ramana neschimbata. Lovitura de gratie a venit din partea golgheterului campionatului, Ionel Ganea, care in minutul 84 a marcat al 13-lea gol in campionat pentru Dinamo. „Nu cred ca acesta a fost cel mai important gol al meu la Dinamo. Mai importante au fost cele patru goluri date la Craiova. Campionatul nu e inca jucat”, a afirmat Ganea.

Rednic: „Voi apela la jucatori de la tineret”

Chiar daca a castigat meciul cu bancarii, Mircea Rednic nu poate fi pe deplin multumit, pentru ca Blay, Denis Serban si Niculescu au devenit incerti pentru meciul cu Pandurii. Ghanezul a fost schimbat in minutul 30 al partidei cu Mihut din cauza unei contracturi musculare, iar Niculescu a acuzat dureri lombare, fiind inlocuit la pauza cu Danciulescu. „Ne asteptam ca Nationalul sa se apere foarte bine. Problema noastra a fost ca am fost obligat sa fac schimbari foarte devreme din cauza problemelor musculare pe care le-au acuzat unii jucatori. Acum nu stiu pe cine voi conta la meciul cu Pandurii. Daca nu vom reusi sa-i recuperam, vom apela si la jucatori de la echipa a doua. Sunt fericit si multumit de modul in care au evoluat astazi jucatorii. Nu pot decat sa-i felicit pe jucatori. Au dat dovada de caracter pe fond de oboseala in fata unei echipe care s-a aparat mereu si a tras si de timp. Parca ii impusca cineva din tribune. E greu sa joci in felul asta”, a comentat Mircea Rednic.

Bancarii au acuzat arbitrajul

La finalul jocului din Stefan cel Mare, bancarii l-au gasit vinovat pe Sorin Corpodean pentru infrangerea in fata dinamovistilor. „Nu am ce sa spun despre joc. Mai bine il las pe domnul arbitru sa o faca. Nu trebuia sa primim gol in ultimele minute, dar se pare ca asa a vrut arbitrul. E mare pacat, pentru ca am jucat bine”, a precizat Cartu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă