10 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialDinamo, lovitura dupa lovitura: Zicu si Nastase!

Dinamo, lovitura dupa lovitura: Zicu si Nastase!

Dinamo a incheiat cum nu se poate mai bine o saptamana in care a efectuat mai multe transferuri. In week-end, Vali Nastase a redevenit "caine", iar marea lovitura a venit prin transferul definitiv al lui Iannis Zicu!

Aproape nimic nu prevestea week-end-ul de senzatie al dinamovistilor, chiar daca pentru sambata a fost anuntata o conferinta de presa, lucru mai putin obisnuit, mai ales in vacanta fotbalistica.
La intalnirea cu presa au aparut personaje asteptate, caci alaturi de antrenorul Mircea Rednic si directorul executiv Cristi Borcea a venit fundasul Vali Nastase, despre care se stia ca este in tratative avansate pentru revenirea la Dinamo. Acesta a semnat un contract pe doi ani cu Dinamo, ultima sa echipa, italienii de la Ascoli, lasandu-l sa plece. "Sper ca Vali Nastase sa ne ajute sa mergem in grupe, e capabil de asta. El este unul dintre putinii jucatori care au evoluat cu succes in Italia, timp de cinci ani si jumatate. Rednic l-a dorit enorm la Dinamo. Eu si Mircea Rednic avem mare incredere in el", l-a prezentat directorul general al FC Dinamo, Cristi Borcea.
La randul sau, Vali Nastase a declarat ca este bucuros sa revina la Dinamo si ca spera sa demonstreze ca inca se poate conta pe jocul sau, chiar daca are 33 de ani. "Ma bucur foarte mult ca am ajuns la Dinamo. Sper sa demonstrez ca se poate conta pe mine. In primul rand avem nevoie de liniste pentru a ne indeplini obiectivele, eu cred ca avem sanse sa ajungem in grupele Ligii Campionilor. Nu ma tem de concurenta, voi lupta pentru un post de titular. Cu cat suntem mai multi, cu atat mai bine, antrenorul are de unde alege. Campionatul din Romania este lung. Sper ca si parcursul european sa fie la fel de lung si de aceea este nevoie de un lot numeros. Am vazut ce inseamna in Italia sa ai un lot de 30 de jucatori, de valori apropiate", a declarat Nastase, care va purta la Dinamo tricoul cu numarul 33.
"Bomba" a venit insa atunci cand Cristi Borcea a anuntat ca atacantul Iannis Zicu a fost cumparat definitiv de Dinamo, jucatorul, liber de contract, semnand un contract pe patru ani cu gruparea bucuresteana! "Am spus din iarna ca vreau sa revina copilul la matca. Zicu a semnat un contract pe patru ani. Acum, din pacate, este plecat in Spania. Ii multumesc lui George Copos ca l-a pregatit un an de zile pentru Liga Campionilor. Multumim inca o data fratilor Becali. A fost in primul rand dorinta lui Iannis, este un jucator pe care l-am crescut de la 13 ani si in care am crezut", a spus Cristi Borcea.
Oficialul dinamovist a adaugat ca Iannis Zicu a fost luat gratis, el fiind liber de contract, dupa ce in sezonul trecut a jucat la Rapid, unde a fost imprumutat de gruparea Internazionale Milano.

» Iannis Zicu a venit gratis la Dinamo cu ajutorul impresarului Victor Becali. Din cate se pare, in schimbul "eliberarii" lui Zicu de catre cei de la Inter Milano, impresarul a promis ca il va "directiona" catre Inter pe capitanul nationalei Romaniei, Cristi Chivu.

Bogdan Costea
Bogdan Costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Ce decizii ar putea lua Mark Rutte, noul secretar general al NATO

Zi istorică pentru NATO. Mark Rutte este de marți noul secretar general al Alianţei Nord-Atlantice. Jens Stoltenberg i-a predat ştafeta după un deceniu plin...

Marcel Ciolacu condamnă atacurile Iranului asupra Israelului

Premierul Marcel Ciolacu condamnă ferm atacurile lansate de Iran asupra Israelului şi îşi exprimă solidaritatea deplină cu Israelul susţinând dreptul acestui stat a se...

Scorul serii în Liga Campionilor la fotbal: Borussia Dortmund-Celtic Glasgow 7-1

Borussia Dortmund a realizat scorul serii de marţi în etapa a doua a Ligii Campionilor la fotbal, 7-1 cu Celtic Glasgow, pe teren propriu. MVP-ul...
Ultima oră
Pe aceeași temă