21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialDinamo, a cincea ratare pentru Liga Campionilor

Dinamo, a cincea ratare pentru Liga Campionilor

Dinamo a pierdut acasa cu 1-3, in fata lui Lazio, amanand cu inca (cel putin) un an intrarea in grupele Ligii.
Vali Nastase, Margaritescu si Blay au "pus umarul" la "relansarea" lui Lazio din repriza secunda.
Dinamo continua cursa in Cupa UEFA, unde va fi cap de serie in turul 1.

Dinamo a ratat pentru a cincea oara calificarea in grupele Ligii Campionilor, fiind invinsa cu 3-1 pe teren propriu de catre SS Lazio Roma. Dupa remiza din tur, 1-1, "cainii" plecau cu prima sansa la calificare, cel putin in ochii suporterilor alb-rosii, pentru ca la casele de pariori tot Lazio era favorita.
Cu o zi inainte de confruntarea cu Lazio, Mircea Rednic a atras atentia ca italienii nu trebuie lasati sa joace. Avertismentele "Puriului" au fost luate in seama doar in prima parte, cand Dinamo a si reusit sa inscrie prin Florin Bratu, in minutul 27. Luati de val sau adormiti de evolutia moale a lazialilor, "cainii" s-au relaxat. Vali Nastase a incercat sa dribleze in suprafata de pedeapsa, in loc sa degajeze, iar Del Nero i-a furat mingea, fundasul dinamovist fiind obligat sa-l faulteze. Mejuto Gonzalez nu a ezitat nici o secunda, acordand penalty pentru Lazio. La fel cum s-a intamplat si in tur, Rocchi era din nou fata-n fata cu Lobont, despartindu-i 11 metri. Fanii prezenti in tribune sau in fata televizoarelor au asteptat in zadar o nou minune a "Pisicii", Rocchi inscriind pentru 1-1 ('47). A fost golul care a turnat plumb in ghetele "cainilor" si care le-a dat aripi italienilor. In minutul 66 italienii conduceau deja cu 3-1, Pandev si Rocchi spulberand visul dinamovistilor de a juca in Liga Campionilor.

Esecul i-a invrajbit pe "caini", care au fost la un pas de bataie in vestiar dupa ce Bratu le-a reprosat celor din defensiva erorile facute. si presedintele Nicolae Badea a criticat evolutia lui Margaritescu si Nastase, insa i-a luat apararea lui Mircea Rednic. "Nu pot sa stiu ce s-a intamplat la pauza, dar stiu ce s-a intamplat dupa. Inceputul reprizei secunde a fost decis pe erori individuale, care in fata unor sportivi mai experimentati au fost speculate. Nu dau nume, dar se vede pe imagini cine a gresit. Rednic este sub contract cu Dinamo, nu cred ca a pregatit un joc in care sa apara erori individuale grave", a comentat Badea.
La randul sau, directorul executiv al "cainilor", Cristian Borcea, a precizat ca Dinamo nu se va desparti de nici un jucator, obiectivul fiind castigarea campionatului si accesul direct in grupele Ligii Campionilor, in sezonul viitor.
Gigi Becali nu a scapat ocazia de a-l ironiza pe Borcea pentru eliminarea dinamovistilor din Liga Campionilor. "I-am dat telefon cu numar ascuns lui Borcea si-am facut la telefon miau, miau, miau si mi-a inchis telefonul. Dar nu stie ca am fost eu. De Borcea nu imi pare rau. De Mircea Rednic si Bogdan Lobont imi pare rau ca m-au ajutat sa ajung pe locul doi si le voi multumi toata viata. Mi-a parut rau ca acei jucatori care castiga 150.000 de dolari nu s-au putut bucura de bani", a precizat finantatorul Stelei.

NASTASE, OUT!
Fluierat la finalul jocului de suporteri si blamat de oficialii dinamovisti, Vali Nastase a decis sa se desparta de campioana Romaniei. "Sunt socat dupa ce am vazut ce s-a spus despre mine. Nu sunt un las, dar nu o sa mai continui cu Dinamo. Nu m-am gandit ce o sa fac in continuare, probabil o sa am o discutie, dar nu stiu cu cine. Nu e o decizie luata la cald, ci dupa o noapte in care nu am dormit decat doua ore", a precizat fundasul dinamovist.
Impresarul fotbalistului, Ana Maria Prodan, a confirmat cele spuse de Nastase, precizand ca in urma discutiilor cu Cristi Borcea s-a hotarat ca fundasul central sa devina jucator liber de contract.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă