19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialDinamo – 2,7 milioane de euro pierdere

Dinamo – 2,7 milioane de euro pierdere

Dinamo si West Ham United batusera palma pentru transferul lui Homei in schimbul sumei de 2,7 milioane de euro, numai ca tranzactia a fost anulata de legislatia engleza, astfel incat liderul Ligii I va ramane cu fotbalistul, dar fara banii promisi.

Legislatia din anglia prevede ca un jucator de fotbal sa se poata transfera in aceasta tara numai daca a evoluat, in ultimul an, in cel putin 70% din meciurile echipei nationale a tarii din care provine, conditie care nu este indeplinita de Homei. "Am semnat contractul de transfer pentru Homei, de 2,7 milioane de euro, platibili in doi ani si jumatate. Nu este un imprumut. Nu s-a putut face acest transfer din cauza vizei de lucru. El va fi monitorizat in continuare de West Ham si, din vara, vom putea face transferul", a declarat directorul executiv Cristi Borcea, care inca mai spera ca tranzactia se va face.

Rednic se felicita
Antrenorul dinamovist, Mircea Rednic, stie ca transferul fundasului Sergiu Homei la WHU a intrat in impas, dupa ce luni a fost ultima zi de transferuri in Anglia: "Cand am plecat de la club se vorbea foarte serios despre plecarea lui Homei la West Ham, am inteles ca se semnasera si toate actele. Acum nu stiu daca se va mai negocia ceva, pentru ca am inteles ca s-a incheiat perioada de transferari in Europa. E bine ca Homei are oferte, e un jucator tanar, de perspectiva, care are calitati, dar mai are si de munca".
Referitor la mijlocasul Adrian Ropotan, pentru care Dinamo a solicitat gruparii rusesti Dinamo Moscova suma de 3 milioane euro, Rednic a spus ca acesta ar putea fi transferat in vara la o echipa din Italia sau Germania. "E bine ca exista oferte din Anglia si din Italia si ca unii jucatori sunt urmariti de cativa ani. Ropotan nu pleaca momentan. El a avut o oferta, dar cluburile nu s-au inteles. Asta a fost prima oferta a lui, pentru ca pana acum un an era o rezerva foarte buna. Eu consider ca pretul cerut pe Ropotan a fost mic. Poate si de aceea eu nu am fost in totalitate de acord cu plecarea lui", a mai spus antrenorul formatiei alb-rosii.

CARIERA
Homei, fost international de tineret, si-a inceput cariera la Liberty Salonta (2005-2006), apoi a jucat la Sopron, in Ungaria (2006-2007), iar dupa numai sase luni s-a transferat la Dinamo, in 2007. A evoluat un singur meci in Groapa, dupa care a fost imprumutat la Poli Iasi (2007-2008). Din vara trecuta a revenit la Dinamo, pentru care a disputat sapte meciuri in tur.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă