20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialDin Liga Campionilor in Liga a III-a

Din Liga Campionilor in Liga a III-a

– Fundasul CFR-ului, Mikael Dorsin, nu s-a inteles cu FC Moscova si va reveni la Cluj, unde va juca, insa, pentru echipa a doua.

Drumul din liga i spre Liga Campionilor este unul destul de greoi, insa trecerea din cea mai importanta competitie inter-cluburi spre al treilea esalon al Romaniei se face extrem de usor. Marturie poate sa depuna actualul fundas al lui CFR Cluj, Mikael Dorsin. Suedezul se batea la inceputul sezonului trecut in Liga cu Chelsea sau Valencia, iar acum se pregateste sa le infrunte pe Avantul Reghin sau Turul Micula. Fotbalistul venit in iarna anului trecut de la multipla campioana a Norvegiei, Rosenborg Trondheim, a fost cel mai rasunator transfer realizat in Romania in ultimii ani. Fundasului stanga i s-a acordat un salariu de aproximativ 500.000 de euro, in conditiile in care a venit liber de contract, si se vroia a fi jucatorul in jurul caruia trebuia sa se contruiasca noua echipa de Champions League a Clujului. Desi i s-a acordat nenumarate sanse de a imbraca un tricou de titular in echipa lui Ioan Andone, Dorsin nu a reusit sa-i ia fata "anonimului" Cristian Panin si s-a facut remarcat doar printr-un gol marcat, si acela din offside. In aceasta vara, sefii campioanei au scos din buzunar 2,5 milioane de euro pentru aducerea lui Alvaro Pereira, care l-a multumit din plin pe Ando in partidele de pregatire. Cum Panin este principala solutie de a-l inlocui pe fundasul stanga uruguaian, lui Dorsin i s-a comunicat ca trebuie sa-si caute echipa. Imediat a aparut varianta FC Moscova, care le-ar fi dat clujenilor 1,5 milioane de euro pentru a-si asigura serviciile nordicului. Feroviarii au fost de acord, la fel si Dorsin, astfel ca fotbalistul a plecat acum doua saptamani in Rusia. Dupa doar cateva zile, insa, viata din aceasta tara l-a dat gata pe jucatorul care s-a aflat in lotul Suediei la EURO 2008, astfel ca acesta a decis sa revina la CFR. "El a spus ca nu se poate adapta la viata din Rusia. Sa fie clar, eu nu-l mai primesc la prima echipa asa ca va merge sa se pregateasca cu CFR II", a fost raspunsul lui Ioan Andone.  

AMICAL
CFR Cluj a disputat, sambata, ultimul meci amical inainte de startul sezonului 2008-2009. Pe unul din terenurile de antrenament ale alb-visiniilor si pe o ploaie mocaneasca, echipa lui Ioan Andone a castigat cu 4-0 partida cu divizionara secunda FC Bihor. Meciul a avut doua reprize a cate 60 de minute, iar "Falcosul" a folosit doua echipe diferite in fiecare mitan. Golurile campionilor au fost inscrise de Diego Ruiz (21), Alvaro Pereira (65), Ricardo Cadu (67, penalty) si Sebastien Dubarbier (78).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă