19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialDin ce in ce mai multe declaratii confuze

Din ce in ce mai multe declaratii confuze

Ultimele zile ne-au oferit un adevarat festival de declaratii ale celor doi conducatori de la Steaua, patronul Gigi Becali si managerul Mihai Stoica, socante pentru ca se bat cap in cap. Cei doi oficiali stelisti se contrazic intr-o multime de probleme, cum ar fi venirea brazilianului Rogerinho, amicalul cu Moldova, utilitatea unei deplasari in Brazilia sau modul de a aborda “problema” Carlos.

Brazilia, punct de plecare

Vizitele din ce in ce mai dese facute de Mihai Stoica in Brazilia par sa-l fi infuriat pe Gigi Becali, mai ales ca patronul stelist habar n-avea de ele! “I-am spus, poate sa faca ce vrea, am incredere, cand a plecat in Brazilia nici nu stiam, am aflat dupa. I-am spus: Nu te mai duce sa cauti jucatori, ca n-ai sa gasesti, aia buni nu vin la noi, se duc in Italia, Spania, Anglia, e logic. Nu vin pentru ca trebuie sa le dai unul-doua milioane de euro salariu. Adica italienii si spaniolii sunt prosti, noi avem ochi de scouteri din astia, il asteapta pe MM Stoica si pe noi, ca avem ochi de geniu. Ei, care tot timpul care au scouteri, sunt prosti si il asteapta pe MM Stoica si pe Becali: Veniti voi si gasiti cei mai buni fotbalisti din Brazilia. Cei mai buni ii iau ei. A, ca exista un noroc din asta cum a fost cu Thereau, e altceva, dar nu gasesti in Brazilia jucatori”, a atacat Becali. Replica lui MM a venit imediat, chiar daca ea a fost indreptata spre “cei care isi inchipuie ca merg in Brazilia sa ma plimb”, nicidecum direct patronului. “Am urmarit, impreuna cu colaboratorii nostri, o serie de jucatori de perspectiva, ii vom urmari in continuare. Am fost invitat si la o serie de partide din Campionatul Paulista, care a inceput pe 17 ianuarie. Daca unii isi inchipuie ca merg acolo ca sa ma plimb, se insala amarnic. Am adus o baza importanta de date, o voi studia impreuna cu Oli (n.r. – antrenorul principal Cosmin Olaroiu) si ceilalti antrenori si poate ii vom prezenta patronului cel putin o propunere interesanta”, a subliniat oficialul stelist, care a comentat si afirmatia potrivit careia jucatorii talentati sunt greu de transferat, acestia ajungand de obicei la cluburi puternice din Europa. “Ramane de vazut. Deco era un jucator anonim in Brazilia, a ajuns gratis in liga a treia portugheza, a facut mai tarziu saltul spre marea performanta. Nando, aparatorul lui Werder Bremen, e un alt exemplu, lista poate continua”, a spus Stoica.

Rogerio i-a facut de ras

Zilele trecute, alta problema, cea a brazilianului Rogerio – “Rogerinho” pentru public – care ba era dorit de Steaua (potrivit lui Gigi Becali), ba nu era “in carti” (dupa Mihai Stoica). Mai mult, Meme ataca la baioneta si afirma ca informatia “vehiculata de o parte a presei” este o inventie, evitand din nou sa spuna ca la baza informatiei a stat, de fapt, Gigi Becali!
Nici modul de abordare a subiectului despre amicalul cu Republica Moldova nu a fost unul unitar. Gigi Becali spune clar, de cateva ori, ca el vrea ca Steaua sa joace la Chisinau, mai ales ca patronul stelist avea de facut unele donatii acolo si ar fi dorit sa fie cunoscut de romanii din capitala Moldovei. La randul lui, Mihai Stoica nuanteaza lasand porti deschise larg ideii de a se juca la Tiraspol. A fost nevoie ca Becali sa puna piciorul in prag si sa spuna ca Steaua nu joaca decat la Chisinau pentru ca lucrurile sa devina clare.
In sfarsit, patronul si managerul se contrazic si atunci cand e vorba de jucatori. Gigi Becali il arunca precum o masea stricata pe Carlos, Mihai Stoica il apara si regreta plecarea lui; Gigi Becali nu se extaziaza in ceea ce-l priveste pe Dica, spune ca valoarea lui maxima este de 6 milioane de euro, nu 20 cum vehiculau “altii”, ba chiar (spun unii) nici macar nu-l suna sa-l incurajeze dupa accidentarea din iarna, in timp ce Mihai Stoica vorbeste non-stop cu jucatorul si e convins de valoarea sa inestimabila.
In acest moment, probabil ca Gigi Becali il considera util pe Mihai Stoica, dar tot mai desele “accese de personalitate” ale acestuia ar putea deranja intr-o zi, iar cel care se crede acum de neinlocuit sa-si schimbe “statutul”. Cei care nu cred asta, sa isi aminteasca de “neinlocuitii” Florentin Dumitru, Iulian Miu, Marian Aliuta, Andrei Cristea, Claudiu Raducanu, Vivi Rachita s.a.m.d. Unde sunt ei acum?

 

 Mihai Stoica despre…

– achizitiile de jucatori din Brazilia
“Daca unii isi inchipuie ca merg acolo ca sa ma plimb, se insala amarnic. Deco era un jucator anonim in Brazilia, a ajuns gratis in liga a treia portugheza, a facut mai tarziu saltul spre marea performanta”.

– achizitionarea lui Rogerinho
“Rogerinho nu a fost si nu este in atentia Stelei. Este adevarat ca urmarim un mijlocas brazilian foarte valoros, suntem in discutii avansate pentru a-l transfera, dar in niciun caz nu este vorba de Rogerinho, asa cum a vehiculat o parte a presei”.

– meciul Moldova – Steaua
“Am stabilit sa jucam impotriva echipei nationale a Moldovei la Chisinau, daca ne vor permite conditiile atmosferice, sau la Tiraspol daca prognoza ne va fi defavorabila. Se pare ca din 3 februarie va incepe iarna, deci se va juca la Tiraspol”.

– portarul Carlos
“Regret faptul ca nu a inteles, ca nu m-a ascultat, dupa cum regret enorm modul in care a plecat. În orice caz, orice greseala a lui Carlos era exagerata, iar cand alti portari greseau, se trecea orice eroare cu vederea. Cine l-a votat ca deceptia anului sa-si citeasca ziarul dupa meciurile cu Betis, Standard sau Dinamo Kiev”.

 

 Gigi Becali despre…

– achizitiile de jucatori din Brazilia
“I-am spus: Nu te mai duce sa cauti jucatori, ca n-ai sa gasesti, aia buni nu vin la noi, se duc in Italia, Spania, Anglia, e logic. Adica italienii si spaniolii sunt prosti, noi avem ochi de scouteri din astia, il asteapta pe MM Stoica si pe noi, ca avem ochi de geniu”.

– achizitionarea lui Rogerinho
“Asta e, Rogerinho. Nu sunt probleme cu jucatorul, care si-a dat acceptul. Clubul lui nu a fost insa de acord sa platim banii in transe. Le-am zis ca le dau toti banii o data, 1.750.000 de dolari”.

– meciul Moldova – Steaua
“M-au sunat multi romani de la Chisinau, ne asteapta acolo. Nu vreau sa se supere romanii de acolo. Nu e vorba de nici o bariera politica”.

– portarul Carlos
“O sa se rupa contractul amiabil, bine, daca nu imediat actionam clauza de salvgardare. Viata nesportiva si gata! Am inteles ca el mai vrea niste bani. N-o sa mai primeasca nici un ban de la Steaua, a luat destui bani”.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă