26.2 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialDin 2009, concursul Eurovision va avea un juriu

Din 2009, concursul Eurovision va avea un juriu

Pentru a se evita o alegere facuta pe baza unor criterii geografice si politice, organizatorii concursului au stabilit ca urmatorul castigator al competitiei va fi ales nu doar in baza voturilor telespectatorilor, ci si cu ajutorul unui juriu.

Potrivit site-ului oficial al evenimentului, echipa de consultanti a Concursului International Eurovision a stabilit la Moscova modul in care se va alege castigatorul.

Ruurd Bierman, seful echipei de consultanti a declarat ca pentru a evita voturile pe criterii geografice si politice, s-a decis ca juriile nationale sa aiba un cuvant de spus in alegerea castigatorului Eurovision Song Contest. Bierman a tinut sa mentioneze ca nu se va renunta la televoting deoarece “credem cu tarie ca aceasta este o metoda de a masura parerile milioanelor de telespectatori pe care ii avem in intreaga Europa”.

In ceea ce priveste sistemul de votare din semifinalele concursului, nu se vor produce modificari. In urmatoarele luni se vor stabili detaliile despre cum vor fi echilibrate rezultatele – transmite Realitatea TV.

Potrivit unui sondaj realizat in randul mai multor sefi de delegatii ale tarilor reprezentate in concurs, majoritatea prefera acest model mixt de vot, care este de asemenea sustinut si de catre fanii concursului.

La fel ca anul acesta, telespectatorii vor decide din nou care vor fi cele 18 cantece care se califica in finala.

Concursul Eurovision se va desfasura pe Stadionul Oliimpic din Moscova intre 12 si 16 mai 2009.

Cele mai citite

Demontarea infrastructurii online critice pentru a perturba comunicațiile și propaganda teroristă

Autoritățile judiciare și de aplicare a legii din Europa și Statele Unite au desfășurat o operațiune de mare amploare pentru a demonta infrastructura online...

Toți portughezii vor purta tricou CR7 la EURO 2024, ca să nu mai existe dubii în legătură cu marcatorul

IlustrațiiȘ Marian Avramescu Legenda vie a fotbalului portughez Cristiano Ronaldo mai are doar câteva zile până la debutul la Turneul Final al Campionatului European...

Conferința internațională din Elveția privind pacea în Ucraina s-a deschis

Conferinţa internaţională privind pacea în Ucraina, organizată la cererea Kievului, s-a deschis astăzi la Burgenstock, în Elveţia.Şefi de stat şi de guvern şi alţi...
Ultima oră
Pe aceeași temă