10.5 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSpecialDIICOT: Consilierul USL Alin Simota, finanţatorul Jiul Petroşani, liderul unei grupări de...

DIICOT: Consilierul USL Alin Simota, finanţatorul Jiul Petroşani, liderul unei grupări de CĂMĂTARI specializate în şantaj şi răpiri

UPDATE: Potrivit informaţiilor descoperite de DIICOT în urma percheziţiilor de la Clubul Sportiv Jiul Petroşani, finanţat de Alin Simota, care este, totdată, şi consilier local USL în Petroşani, Simota era liderul unei grupări de cămătari.

Marţi dimineaţă au avut loc, în total, 7 percheziţii la diferite locatii din judeţul Hunedoara. Pe lângă Simota, 7 învinuiţi în acest dosar, precum şi alţi 11 suspecţi, vor fi audiaţi la sediul DIICOT.

Alina Simota şantaja oameni de afaceri din Hunedoara. Totodată, la cererea consilierului USL erau executate acte acte de violenţă şi răpiri de persoane astfel încât răpiţii să divulge adresele datornicilor de la care avea de recuperat bani, se arată într-un comunicat al DIICOT remis România liberă.

Gruparea infracţională condusă de Simota, formată din opt persoane, este descrisă de procurorii DIICOT drept „deosebit de violentă” pentru că şantaja oameni de afaceri locali şi comitea infracţiuni de cămătărie şi înşelăciune în principal pe raza judeţului Hunedoara.

„Practic, gruparea infracţională era organizată pe paliere de comandă şi execuţie, specializată în acte de violenţă, şantaj, cămătărie, înşelaciune, etc. Din materialul probator aflat la dosarul cauzei rezultă că liderul grupării era Şimota Alin, cel care transmitea ordinele către inculpatul Litera Constantin Cristian, acesta din urmă asigurând punerea lor în executare. La solicitarea lui Simota Alin, au fost executate mai multe acte de violenţă la comandă, răpiri şi şantaje asupra unor persoane, cu scopul de a fi divulgate adresele unde se află datornici de la care acesta avea de recuperat sume de bani sau pentru ca aceştia să-şi retragă memoriile şi plângerile formulate către diverse instituţii”, potrivit procurorilor DIICOT.

La comanda lui Simota, un candidat pentru funcţia de consilier local a fost agresat pentru că s-a opus unor cereri şi proiecte de lucrări solicitate de firmele pe care inculpatul le administra.

_ _ _ _

Anchetatorii au descins, marţi dimineaţă, la Clubul Sportiv Jiul Petroşani, unde fac percheziţii în biroul finanţatorului echipei de fotbal, Alin Simota. Percheziţiile au loc în prezenţa lui Simota, care a fost adus de la locuinţa sa la baza sportivă. Ancheta în acest caz este coordonată de procurorii DIICOT Alba.

Alin Simota este consilier local PNL la Petroşani, iar în mandatul 2008-2012 a fost consilier judeţean la Hunedoara.

Simota, care este unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri din judeţ, fiind şi finanţator al echipei de fotbal Jiul Petroşani, a dezvoltat afaceri atât în domeniul construcţiilor, cât şi în domeniul energetic, câştigând mai multe licitaţii organizate de CJ, în perioada în care a fost consilier judeţean.

Alin Simota, care a controlat de-a lungul timpului mai multe societăţi comerciale, unele dintre ele intrând în insolvenţă, s-a aflat de mai multe ori în atenţia anchetatorilor pentru evaziune fiscală, stopaj la sdursă şi emitere de file cec fără acoperire.

Potrivit ultimei declaraţii de avere completată în 31 iulie 2012, după preluarea mandatului de consilier local la Petroşani, Alin Simota are în proprietate o garsonieră de 23 de metri pătraţi cumpărată în 2005. El nu are menţionate în declaraţia de avâre maşini, terenuri sau alte bunuri a căror valoare să depăşească 5.000 de euro şi nici sume în conturi sau depozite bancare.

Consform aceleiaşi declaraţii, Simota a încasat în anul fiscal anterior 7.426 de lei din indemnizaţia de consilier judeţean şi alţi 2.508 lei ca inginer la SC Simar Comimpex.

În declaraţia de avere pe care a completat-o în 13 iunie 2012, la încheierea mandatului de consilier judeţean, Simota scria că are, pe lângă garsoniera din Petroşani, un apartament în Bucureşti de 58 de metri pătraţi, din 2004, un apartament la Cannes, în Franţa, din 2007, în suprafaţă de 860 de metri pătraţi şi o casă în SUA, cumpărată în 2006.


// <![CDATA[
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/3a14910091cb251f9a0315ffeffbf67c/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// ]]>


content channel

 

Cele mai citite

Date ANOFM. Care era numărul șomerilor din România la sfârșitul lunii ianuarie

Rata şomajului înregistrat la nivel naţional a fost, în ianuarie 2024, de 2,98%, mai mică decât cea din luna ianuarie a anului 2023 cu...

Proiectul de OUG pentru comasarea alegerilor, în transparență publică. Localele și europarlamentarele vor avea loc pe 9 iunie

Ministerul Afacerilor Interne a pus, joi, în transparenţă publică, proiectul ordonanţei de urgenţă privind măsurile avute în vedere pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru membrii din...

Grav abuz DNA. Șapte ani de închisoare degeaba pentru Adamescu, într-un dosar instrumentat

Într-un caz care a ridicat serioase semne de întrebare cu privire la legalitatea și integritatea procurorilor anticorupție, Tribunalul București a emis o hotărâre...
Ultima oră
Pe aceeași temă