30.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialDIICOT a destructurat două reţele de trafic de minori şi proxenetism, din...

DIICOT a destructurat două reţele de trafic de minori şi proxenetism, din Vrancea şi Brăila

Poliţiştii şi procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat, marţi, două grupări infracţionale organizate, specializate în trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism, potrivit unor comunicate de presă ale Ministerului Afacerilor Interne.

La data de 10 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate au efectuat percheziţii la locuinţele mai multor persoane din judeţul Vrancea şi din judeţul Brăila, suspectate de trafic de persoane.

În Vrancea, atru persoane, cu vârste între 18 şi 46 de ani, sunt suspectate că, în perioada octombrie 2012-septembrie 2013, s-au asociat, au racolat şi găzduit mai multe minore pe care, prin ameninţare şi violenţă, le-au obligat să se prostitueze, confrom comunicatului de presă al IPJ Vrancea.

Totodată, poliţiştii au descoperit, în apartamentul unuia dintre suspecţi, una dintre victime. De asemenea, au ridicat în vederea continuării cercetărilor, trei laptopuri, telefoane mobile, bijuterii şi ceasuri.

Suspecţii reţinuţi au fost încarceraţi în arestul I.P.J. Vrancea, iar în cursul zilei de miercuri urmează să fie prezentaţi Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă.

Citeşte şi O familie de români a transformat oraşul Limerick într-un „cartier roşu”

În Brăila, poliţiştii DIICOT au descoperit că, în perioada 2009 – prezent, suspecţii ar fi traficat 38 de tinere, majoritatea acestora minore, cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani, pe care le-ar fi exploatat sexual, atât pe plan local, cât şi în Spania, Anglia, Belgia şi Germania.

În urma acţiunii, au fost ridicate 3 autoturisme, 18 telefoane mobile, 7 laptop-uri, o tabletă, 4 hard-disk-uri şi alte dispozitive de stocare a datelor, 27 de cartele SIM, bijuterii, precum şi diferite înscrisuri şi sume de bani.

Procurorii au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, faţă de 9 persoane, iar o altă persoană a primit interdicţia de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru 30 de zile. În cursul acestei zile, persoanele reţinute urmează să fie prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările continuă în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a acestora.

Cele mai citite

Economia României în declin: Încrederea s-a deteriorat în trimestrul al treilea

Încrederea în economia României a continuat să se deterioreze în septembrie și pe parcursul trimestrului al treilea, ceea ce indică o posibilă încetinire a...

Norvegia renunță la acordarea automată a azilului pentru refugiații ucraineni

Guvernul Norvegiei a anunțat vineri că încetează de îndată politica de acordare automată a azilului pentru refugiații ucraineni, marcând o schimbare semnificativă în abordarea...

Erdogan acuză Israelul că pregătește un „genocid” în Liban

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat sâmbătă Israelul că pregăteşte un "genocid" în Liban, denunţând "atacuri brutale" împotriva Hezbollah care au costat vieţile...
Ultima oră
Pe aceeași temă